Dünya

Pilotun dikkat çeken rotası: İki penis ve dev bir 'Sıkıldım'

Pilotlar rotalarıyla gökyüzünde ilginç çizimler yapabiliyor

22 Şubat 2019 13:18

Bir uçak takip sitesinde, Avustralya’nın Adelaide kenti yakınlarında Parafield Havalimanı’ndan kalkan tek motorlu Diamond DA40 cinsi bir uçak dikkat çekti. Uçak şehrin 3000 fit yukarısından kuzeye doğru giderken daha sonra Yorke bölgesine doğru batıya kırdı. Kuzey yönünde Spencer körfezine doğru devam eden uçak, rota boyunca iki defa erkek üreme organının şeklini çizdi. Radar üzerinde görülen penislerin biri büyük, diğeri çok da büyük değildi.

The Drive'ın haberine göre, uçağın yukarıda yaptıkları aşağıdan anlaşılmıyor, yalnızca uçuşu takip edenler harita üzerinden şekilleri görebiliyor. 2017’de bir ABD deniz filosu, jet motoruyla deniz üzerinden gökyüzüne penis çizdiğinde yakalanmıştı. O zamandan beri gökyüzüne penis çizmek sadece radar ekranlarında ve uçak takip sitelerinde görülebiliyor.

Uçuş takip sitesi üzerinden pilotun çizdiği iki büyük penisi görenler neden sorusunu sordu. Cevabı ise pilot, yolculuğu sırasında bir de gökyüzüne I’M BORED (SIKILDIM) yazacak şekilde rota çizerek vermişti. Pilot, 3 saatlik yolculuğunu iki penis ve dev bir SIKILDIM yazısı çıkararak geçirdi.

Perth Now’ın aktardığına göre ismi verilmeyen pilot, yerel bir okulda uçuş eğitmenliği yapıyor. Olayın olduğu gün kendisine yeni motorları denemek için verilen görevden hoşnut olmayan pilotun böyle bir gösteri yaptığı belirtiliyor.

Bu olay pilotların gökyüzünde uçaklarıyla yaptıkları çizimlere sadece bir örnek. Günümüzde uçuş takip sitelerinde birçok defa uçakların değişik şekiller çizeren uçtuğunu görmek mümkün. 2017’de bir Airbus A380 uçak, test uçuşu sırasında Avrupa üzerinde dev bir yılbaşı ağacı çizmişti.