Dünya

Peskov: Kremlin'e yönelik terör eylemlerinin kararlarının Kiev'de değil, Washington'da alındığını biliyoruz

04 Mayıs 2023 12:51

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaşadığı Kremlin Sarayı'na yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarıyla ilgili, "Bu tür terör eylemlerine yönelik kararların Kiev’de değil Washington’da alındığını biliyoruz" dedi.

Peskov, dün gerçekleşen, Kremlin'e yönelik İHA saldırılarının ardından açıklama yaptı. Peskov, "Bu tür terör eylemlerine yönelik kararların Kiev’de değil Washington’da alındığını biliyoruz. Kiev kendisine söyleneni yapıyor” diye konuştu.

Peskov, Rusya’nın saldırıya yanıt vermek için birden fazla seçeceği olduğunu, bunların “dikkatli ve dengeli bir şekilde” değerlendirileceğini söyledi. Kremlin Sözcüsü, saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Ne olmuştu?

Kremlin'den dün yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Putin'in Kremlin'deki konutuna insansız hava aracı ile saldırı girişiminde bulunduğu öne sürülmüştü. Ukrayna iddiaları reddederken, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Rusya Başbakanı Medvedev, Zelenskiy için "fiziksel tasfiye" çağrısı yapmıştı. 

Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil olmak üzere çeşitli bölgelerine 24 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenledi. Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın yılın başından bu yana Kiev'e düzenlediği en yoğun hava saldırısı ile mücadele ettiklerini açıklarken, halk metro istasyonlarına sığındı. Odessa'ya fırlatılan Rus İHA parçaların üzerinde ise, "Moskova için" ve "Kremlin için" yazılı mesajlar görüldü.