Seçim 2023

Pervin Buldan'dan TİP'e gönderme: Yeşil Sol Parti dışında atacağınız her oy AKP'ye yarar, tek adresimiz Yeşil Sol'dur, sakın aldanmayın!

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İstanbul Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı’nda Bahar Şenliği düzenledi

23 Nisan 2023 20:37

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,"Yeşil ve Sol parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın. Başka partiler "size bir farkımız yok. Bize de verirsiniz kazanırız" diyenlere sakın aldanmayın. İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar İttifak'a yazılmaz. Her partinin kendi hanesine yazılır" dedi.

Etkinliğe, Buldan'ın yanı sıra, Musa Piroğlu, Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayları Sırrı Süreyya Önder, Özgül Saki, Dersim Dağ, Kezban Konukçu, Kerem Fırtına, Hakan Öztürk de katıldı.

Pervin Buldan, “Bugün 23 Nisan. Bugün çocuklarımız yeni bir bayram havasında kutlamıyor. Bu ülkede çocukları mutlu değil. Huzurlu değil. Güvenle bakacağı bir gelecek yok. Çocuklar istismar ediliyor. Fabrikalarda çalışmak zorunda kalıyor. Bu iktidar çocuklara 21 yıldır yaşattığı şey budur. Çocuklara güzel yarınlar armağan edeceğiz. 23 Nisan aynı zamanda parlamentonun açılışı. Bu iktidar egemenliği milletten halktan çalan bir iktidardır. Bu iktidar halkın geleceğini karartan bir iktidardır" ifadelerini kullandı. 

"Bu iktidarın gidiş tarihi olacak"

Buldan, şöyle devam etti:

"Tüm Türkiye halklarına söz veriyoruz. Yarınlara huzurlu bir gelecek armağan edeceğimize söz veriyoruz. Değiştirmek ve dönüştürmek için geliyoruz. Onların hukuksuzluklarına, gaspına ve faşizmine karşı Yeşil Sol olarak geliyoruz. Bu değişimi gerçekleştirenler sizlersiniz. Amedliler, Serhadlılar, Botanlılardır. Kürtler, Süryaniler, Ermenilerdir. Bu iktidarı biz kadınlar göndereceğiz. Şimdi 14 Mayıs tarihine çok az bir zaman kaldı. Bu iktidarın gidiş tarihi olacak. Şimdi diyorlar ki gitmeyecekler. Oylarımızı çalacaklar diye insanlar huzursuz ve karamsar. İstanbul seçimlerinde herkese hatırlatmak isterim. İstanbul’u öyle bir terk ettiler ki arkalarına bile bakmadılar. Şimdi 14 Mayısta öyle bir fark atalım ki arkalarına bile bakmadan gitsinler. Bu konuda İstanbul’a güveniyoruz"

"Hedefimiz 100 milletvekilinin üzerine çıkmak"

"21 yıldır zulümden faşizmden hukuksuzluktan başka hiçbir şey getirmediler" diyen Buldan, "Getirdikleri inkar, savaş politikaları, zamlar oldu. Gençlere zulüm oldu. Artık onların zulmüne, adaletsizliğine karşı demokrasiyi adaleti, barışı, huzuru, mutlaka sizlere armağan edeceğiz. 21 yıldır bu ülkeye yönetemediklerini herkes görüyor. Gitmemek için direniyorlar ama biz göndermek içi direniyoruz. Her türlü kumpası önümüze koydular. Kobanê kumpas davasını açtılar. HDP kapatma davası açtılar. Yeşil Sol’un rengini Türkiye’nin her yerine yaymaya dalgalandırmaya gidiyoruz. Yarın Hakkari’ye gidiyorum. 3-0 yapmak için gidiyoruz. Hedefimiz 100 milletvekilinin üzerine çıkmak. Eğer bunu yapabilirsek bundan sonra parlamentoda hiç bir yasa ve kanunun bizim onayımız olmadan geçmeyeceğini herkesin iyi bilmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

"Tek adresiniz Yeşil Sol"

“Ancak bazı kafa karışıklarını yaratanlar var” diyen Buldan sözlerine şöyle devam etti:

“İttifaklar adına seçimlere giriyoruz. Bizim de bir ittifakımız var. Emek ve Özgürlük İttifakı. Başımız gözümüz üstünde yeri var. Ancak Yeşil ve Sol parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın. İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar İttifak'a yazılmaz. Her partinin kendi hanesine yazılır. Başka partiler size bir farkımız yok. Bize de verirsiniz kazanırız diyenlere sakın aldanmayın. Güvenmeyin. Tek adresiniz var. Yeşil Sol’dur. Başka adresimiz yok. Toplumsal barışın ne kadar ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu ülkede öyle bir hava yarattılar ki insanlar bir birime düşman gözüyle bakıyor. Bunlar iktidar kaybetmemek adına öyle bir kutuplaşma yarattılar ki insanlar bir birinden nefret ediyor. Bu seçim süreci demokratik bir süreç olmalı. İki tane oy kullanacağız. Bir oy faşizmi geriletmeye, diğer oy Yeşil Sol’a sevgili arkadaşlar. Ben İstanbul halkına güveniyorum. İstanbul’da Yeşil Sol birinci olacak.”