Gündem

Peker'in "beni tahliye eden savcı" dediği dönemin "Temiz Eller" savcısı Engin Baltacı, Ağar'ı cezaevinde ziyaret etmiş!

07 Temmuz 2022 16:44

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, cezaevinde iken eski Başbakan Mesut Yılmaz’a kumar görüntüleri karşılığında şantaj yaparak Yılmaz'a yakın bir savcı tarafından tahliyesinin sağlandığını iddia ettiği isim Engin Baltacı'nın geçmişi yeniden gündemde. 

Kısa Dalga Genel Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş'ın "Peker’in itirafları ve bir “temiz eller” savcısı: Beşiktaş 2. Başkanı Engin Baltacı" yazısında eski DGM Savcısı Engin Baltacı'nın geçmişi hatırlatıldı.

Beşiktaş Spor Kulübü'nün 2.Başkanı ve Basın Sözcüsü olduğu belirtilen Engin Baltacı, Susurluk hükümlüsü Mehmet Ağar'ı kaldığı cezaevinde ziyaret eden bir isim. 

Göktaş ilgili bölümde şöyle yazdı:

"DGM Savcısı olduğu dönemde “temiz eller” savcısı olarak sunulan Baltacı, aradan yıllar geçtikten sonra emekli savcı olarak Susurluk hükümlüsü Ağar’ı kaldığı cezaevinde ziyaret ediyor. Üstelik bu oldukça dikkat çekici ziyaret, o tarihte hiç de üzerinde durulmamış, gazetelerde iki satır haber olarak şöyle aktarılmış: “Susurluk davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasını Aydın'ın Yenipazar İlçesi'ndeki Kapalı Cezaevi'nde çeken Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, eski DGM Savcısı Engin Baltacı ve işadamı Mehmet Cengiz ziyaret etti.”