Seçim 2024

Erdoğan: Bavul bavul dolar görüntüleri siyaseti kirletti, Zübük siyasetini hortlatanların niyeti İstanbul'u yağmalamak

"Kimse bu tabloyu siyasi görüş farklılığıyla izah edemez"

29 Mart 2024 20:27

T24 Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin "para sayma" soruşturmasına yönelik olarak "Bavul bavul dolarlar euroların siyaseti kirlettiği bir ortamda kimse bu tabloyu dava ile izah edemez" diye konuştu. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da, "Pek çok kirli pazarlığın yapıldığına şahit olduk. CHP'nin İstanbul'daki büyükşehir adayı bu oyunların peşinde. Benim halkım bu seçimlerde Ekrem efendiye böyle bir yol göstermeyecek" diye konuştu.

Erdoğan, Haliç Kongre merkezinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Gençler, dünyanın dört bir yanında zulüm gören tüm kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Yetime, öksüze, başı dara düşen herkese sahip çıkmaya devam edeceğiz. Osman Karaaslan kardeşime bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Hakkın rızasını hakkımızın duasını almak için çalıştık. İstanbul'u belediye başkanı olarak yönetirken de başbakan ve cumhurbaşkanı olarak ülkemize hizmet ederken de hep bu gaye için çaba sarf ettik.

"CHP'nin İstanbul'daki büyükşehir adayı bu oyunların peşinde"

Milli iradenin üstünlüğüne tüm kalbiyle inanan kadro olarak yetkiyi hiçbir zaman başka yerlerde aramadık. Milletten alamadıkları iktidar yetkisi darbe eliyle gasp etmeye can atanlar vardı. Pek çok kirli pazarlığın yapıldığına şahit olduk. CHP'nin İstanbul'daki büyükşehir adayı bu oyunların peşinde. Benim halkım bu seçimlerde Ekrem efendiye böyle bir yol göstermeyecek.

"İstanbul'da şehrin geleceğiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir oyun oynanıyor"

Biz Allah'ın izniyle muradımıza ereceğiz. Kazanmak değil kaybettirmek için ortada dolaşanların motivasyon kaynaklarının hiç de masum olmadığı açıktır. Bavul bavul dolarlar... Bu görüntülerin siyaseti kirlettiği ortamda kimse böyle bir tabloyu siyasi görüş farklılığıyla izah edemez. Siz sırtınızı dönseniz de hakikatler değişmiyor. Bu seçimde bilhassa İstanbul'da şehrin geleceğiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir oyun oynanıyor.

"Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok"

Bugün sandık görevlisi arkadaşlarımızla bu salonda bir aradayız. Seçim sahada kazanılır sandıkta tescil ettirilir. Sahada yoksanız sandıktan zaten bir şey çıkmaz. Sandığı iyi kontrol edemezseniz de sahadaki emeğinizin bir kısmı heba olur. Sizler canla başla çalıştınız. AK Parti ve Cumhur İttifakı'na sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok. Bize emanet edilmiş tek bir kardeşimizin oyunun zayi edilmesine rıza gösteremeyiz. Her şeyi adım adım izleyeceğiz. Her şeyin hukuka, hakkaniyete, adalete uygun bir şekilde yürümesi için tüm süreç bitene kadar bir an bile vazifemizi ihmal etmeyeceğiz.

"Murat kardeşimize güveniyoruz"

Yerimize yedek bir görevli gelmeden, bulunduğumuz mahalden ayrılmayacağız. Seçim günleri her türlü provokasyona açık günlerdir. Sandık görevlilerimizin kaynağı teşkilatımız olmayan hiçbir bilgiye itibar etmemeleri gerekir. Her türlü olağandışı tutum mutlaka kayıt altına alınmalıdır. Biz Murat kardeşimizi şehrin geleceğe hazırlanması hususundaki becerisine güveniyoruz. 1 Nisan'da İstanbul'un gözlerini yeni bir döneme açacağına inanıyorum. 31 Mart seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Türkiye bu siyaset tarzını rafa kaldırmıştır. Zübük siyasetini hortlatanların niyeti bugün İstanbul yarın tüm ülkeyi yağmalamaktır."

Güncellenecek...

Ne olmuştu?

Sosyal medya platformu X’ten “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı” denilerek bir görüntü paylaşıldı.

CHP'den açıklama

Aynı gün CHP İstanbul İl Başkanlığı da konuya ilişkin şu yazılı açıklamayı yaptı:

"Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır. Evrakın düzenleme tarihi 9 Aralık 2019'dur. Güvenlik kamerası görüntüleri, her ne kadar 10 Aralık 2019'u gösterse de gerçek tarih evraktan da anlaşılacağı üzere 9 Aralık 2019'dur.

4,5 yıl sonra servis edilen görüntülerin amacı kuşkusuz Cumhuriyet Halk Partisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik olumsuz algı yaratma çabasıdır. Hele hele 4,5 yıl önceki olayı, 4 Kasım 2023 tarihinde yapılan CHP Kurultayı ile ilişkilendirmek eşyanın tabiatına aykırıdır.

Güvenlik kameraları görüntülerinin kayda alındığı yer CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın avukatlık ofisidir. Bu görüntülerin söz konusu avukatın bilgisi dahilinde sızdırıldığı alenidir. Görüntüler kişilik haklarına saldırı niteliğindedir. Ayrıca kişisel verilerin korunmasına muhalefet edilmiştir. Bu vesile ile hem söz konusu avukat hem de bu görüntüleri yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kaldı ki görüntülerde mal sahibi kişi de görülmektedir. Avukat, daha önce de bu görüntüleri, bir suç unsuruymuş gibi bazı CHP İstanbul İl yöneticilerine göstererek şantaj yapmak istemiş ama karşılık alamamıştır.

Görüntülerdeki kişilerden eski i başkan yardımcısı Özgür Nas, eski il başkan danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis üyesi Fatih Keleş, CHP Genel Merkezi ile İstanbul İl Başkanlığı arasında binanın, satın alma sürecini koordine eden kişilerdir. Ayrıca İl Binası'nın satın alınması konusunda, 2019 yılı yazında 'Bir Tuğla da Sen koy' isminde bağış kampanyası yapılmıştır. Söz konusu bağış kampanyasının reklam filmi açık kaynaklardan görülebilir. Görüntüler, 9 Aralık 2019 tarihinde mal sahibine kapora ödenmesine ilişkindir."

Görüntülerin sosyal medyaya yansıdığı günlerde iddialara ilişkin Başsavcılığın açıklaması şu şekildeydi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında "Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı." şeklindeki paylaşım ile birlikte paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleri ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti açısından istanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır."

TIKLAYIN - "Para sayma" soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Keskin ifade vermek için adliyede

TIKLAYIN - "Para sayma" soruşturması: CHP PM Üyesi Turgay Özcan ifade verdi