Gündem

Patrondan iki çocuk işçiye işkence iddiası

İşçi Sağlığı ve iş Güvenliği Meclisi'nin Twitter'dan hen 15 yaşındaki çocuğun hem de 17 yaşındaki abisinin aynı iş veren tarafından tekme tokat dövüldüğünü yazdı

26 Aralık 2019 18:50

Konya Karatay'da araç yedek parça satışı yapan bir işyerinde çırak olarak çalışan 15 yaşındaki çocuk işçi "Vidanın numarasını nasıl unutursun" bahanesiyle patron tarafından palangaya bağlanıp tavana asıldı, üzerine kimyasal su sıkıldı.

bianet'in İşçi Sağlığı ve iş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) Twitter hesabına dayandırdığı haberine göre, çocuğun 17 yaşındaki ağabeyi de aynı iş veren tarafından tekme tokat dövüldü.

15 yaşındaki E.A.Y. alacağı vidanın numarasını unuttuğu bahanesiyle işyeri sahibi tarafından, palangaya bağlanıp asıldı. Pantolonu da yarıya kadar indirildiği öne sürülen E.A.Y., yaklaşık 15 dakika asılı kaldıktan sonra indirildi. Bu olaydan bir süre sonra aynı iş yerinde çalışan E.A.Y.'nin ağabeyi H.H.Y.'nin (17) de bir malzemeyi hatalı büktüğü gerekçesiyle M.C. tarafından tekme ve tokat dövüldüğü iddia edildi.

Gözünde morarma ve yüzünde şişlik oluşan H.H.Y. hastaneye gidip tedavi oldu, rapor aldı, ardından polise gidip M.C. hakkında şikayette bulundu. Şikayet üzerine M.C. hakkında 'kasten yaralama' suçundan soruşturma başlatıldı.

E.A.Y. ve H.H.Y., durumu ailelerine anlattıktan sonra avukatlarının işkence anına ait fotoğrafla birlikte M.C. hakkında suç duyurusunda bulunacak.