Gündem

Patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye’de huzur ve güven hâkim

"Türkiye eski Türkiye değil, bunu herkes böyle bilsin"

13 Kasım 2022 21:15

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, 2'si ağır 81 kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi'nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye’de huzur ve güven hâkim. Gerek sınır içerisinde gerek de sınırlarının ötesinde. Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, dünyanın öbür ucuna da gitse diğer teröristlere nasıl ulaştıysak bunlara da ulaşılacaktır. Türkiye’ye getirilecektir, gereği yapılacaktır, yargıya teslim edilecektir." dedi.

Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte İstiklal Caddesi'nde incelemelerde bulundu. 

"Tüm kamera kayıtları inceleniyor, görgü tanıklarıyla görüşülüyor"

Oktay burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün İstiklal Caddesi’nde Mis sokağı kavşağında ne yazık ki talihsiz bir olayla karşı karşıyayız. Tüm ülkemizin ve milletimizin başı sağolsun. Geçmiş olsun.  Şu an itibariyle kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bir bombayı patlatması sonucu bu kavşakta  oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz, şu ana kadar elde edilen bilgiler çerçevesinde.  Tabii ki çalışmalar tüm yoğunluyla devam ediyor. Tüm kamera kayıtları inceleniyor, görgü tanıklarıyla görüşülüyor.

"6 kişiyi kaybettik, 81 yaralımız var"

An itibariyle 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Allah rahmet eylesin, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. 81 de yaralımız var. Bunlardan 2’si ağır olmak üzere. İlk etapta Taksim İlk Yardım Hastanemiz olmak üzere çeşitli hastanelerde yaralılarımız tedavi altında. Ümit ediyoruz hepsi de bir an önce sağlığına kavuşurlar.

Tabii emniyet güçlerimiz gerek savcılığımız, tüm çalışmalarını yürütüyor. 8 savcımız var. Adli Tıp’ta 6 savcımız var. Gerektiği takdirde zaten artırılarak tüm lojistik destek, adli ve idari, güvenlik boyutunda tüm çalışmalar yapılacaktır, yapılıyor. Son ana kadar da olayın takipçisi olacağız.

"Türkiye’de huzur ve güven hâkim"

Türkiye’de huzur ve güven hâkim. Gerek sınır içerisinde gerek de sınırlarının ötesinde. Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, dünyanın öbür ucuna da gitse diğer teröristlere nasıl ulaştıysak bunlara da ulaşılacaktır. Türkiye’ye getirilecektir, gereği yapılacaktır, yargıya teslim edilecektir.

"Türkiye eski Türkiye değil, bunu herkes böyle bilsin"

Her ne pahasına olursa olsun bunun hesabını sorulacaktır.  Türkiye eski Türkiye değil, bunu herkes böyle bilsin.  Eski Türkiye gibi her yönüyle şu anda kalkınma, güvenlik, huzur yönünde istikrarı sağlamış bir ülke; dünyada bölgesindeki ve dünyada söz sahibi olan ülkeye hiç kimse bu tür eylemlerle ne mesaj verebilir, ne de yolundan döndürebilir.

Türkiye tüm kararlığıyla yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başkanlığında dimdik devam edeceğiz. Bu olayı çok yakında çözeceğiz.  Sadece bu olayın tetikçileri değil, bu tetikçilerin arkasında kim varsa, önünde sağında, solunda her kim varsa bunun hesabı sorulacaktır."