Dünya

Partide çekilen görüntüleri tartışma yaratan Finlandiya Başbakanı: Kim olduğumu saklamayacağım, gerekirse uyuşturucu testi yaptırırım

"Şu ana kadar olduğu insan olmaya devam etme konusunda kararlıyım"

19 Ağustos 2022 11:26

T24 Dış Haberler

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, bir partideki görüntülerinin basına sızdırılmasının ardından yasa dışı bir şey yapmadığını savunarak, "Kim olduğumu saklamayacağım" dedi. 

Marin'in bazı ünlülerle bir evde parti yaptığı görüntüler basına sızdıktan sonra bazı kesimler Başbakan'ın partilere ve festivallere sık katılmasına tepki göstermiş; muhalefet de Marin'e uyuşturucu testi yaptırması çağrısında bulunmuştu. 

Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Ben alkol dışında uyuşturucu veya başka bir şey kullanmadım" derken, "Ayrıca başkalarının uyuşturucu aldığını gördüğüm veya bildiğim bir ortamda da bulunmadım. Dans ediyordum, şarkı söylüyordum, partiliyordum, arkadaşlarıma sarılıyordum. Bunların hepsi yasal şeyler" diye devam etti.

Fin lider, gerekirse uyuşturucu testi yaptırmaya açık olduğunu söyledi. 

Marin, "Saklayacak veya gizleyecek bir şeyim yok. Şu ana kadar olduğu insan olmaya devam etme konusunda kararlıyım. Boş zamanımı arkadaşlarımla geçiriyorum. Bunun benim yaşımda birçok insan için geçerli olduğundan eminim" dedi.