Dünya

Papa'nın ayini için Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 43 bin kişilik stadyuma 135 bin kişi geldi

BAE'de 1 milyon civarı Katolik Hristiyan yaşıyor

05 Şubat 2019 11:23

T24 Haber Merkezi

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francis,  Zayid Spor Şehri Stadyumu'nda bugün bir ayin gerçekleştirecek. Bu ayin, Arap yarımadasında bir Papa tarafından gerçekleştirilen ilk ayin olacak. 43 bin kişi kapasiteli stada ayine katılmak için yaklaşık 135 bin kişi geldi. Stadyuma sığmayanlar için dışarıda ayinin yayınlanacağı dev ekranlar kuruldu. 

Associated Press'in organizatörlerden aktardığına göre ayine 100 farklı ülkeden insan katılacak. Ayin ayrıca Arap yarımadasında gerçekleşen en büyük Hristiyan ibadet etkinliği olacak. Ayine Müslüman Federasyonu'ndan da 4 bin Müslüman katılacak.

Katolik Kilisesi'ne göre BAE'de yaşayan 9 milyon kişiden bir milyonu Katolik Hristiyan. Verilere göre bu insanların çoğu farklı ülkelerden petrol zengini ülkeye beyaz yakalı işlerden inşaata farklı iş gruplarında çalışmak için göç etmiş insanlar.

Papa, dün yaptığı konuşmada dini liderleri birlik içinde olmaya çağırmıştı ve "Ya geleceği beraber kurarız, ya da bir gelecek olmaz" demişti. Papa ayrıca "Tanrı barış isteyenlerin yanındadır" ifadelerini kullanmıştı.

Papa, stadyuma vardı ve ilerleyen saatlerde ayin gerçekleşecek.