Dünya

Pakistan ve Türkmenistan Koronavirüs nedeniyle İran'la sınır kapılarını kapattı

İran'da Koronavirüs vaka sayısı 43 oldu

23 Şubat 2020 14:52

Pakistan ve Türkmenistan da İran'da hızla artan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınırını kapatma kararı aldı. İran'da Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 oldu.

İran'da koronavirüs tehditi yükselirken Pakistan, Taftan'daki İran sınırını kapattı. Belucistan İçişleri Bakanı Mir Ziaullah Langove yaptığı açıklamada, İran'daki Koronavirüs'ten kaynaklı ölümlerin ardından sınırın yetkililer tarafından geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Belucistan eyaleti Başbakanı Jam Kamal Alyani de Taftan'daki Pakistan-İran sınır bölgesinde 100 yataklı bir çadır hastanesi kurulması için çalışmalara başlandığını belirtti.

Türkmenistan da kapattı

İran Meşhed Türk Başkonsolosluğu’ndan alınan bilgiye göre; İran ile Türkmenistan arasındaki Lotf Abad, Serakhs, İnceburun (Pol) ve Bajgiran sınır kapılarının bu sabah Türkmenistan tarafından, Kovid-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle kapatıldığı öğrenildi.

Türkiye'den gelen TIR'ların geçişi için de yoğun olarak kullanılan Lotf Abad sınır kapısındaki görevliler, bu sabah itibariyle anılan sınır kapısında 600-700 TIR'ın beklediğini bildirdi ve araçların geri gönderileceği belirtildi. Sınır kapılarının Türkmenistan tarafından kapatıldığı ve yeniden açılacağı tarihin henüz belli olmadığı bildirildi.

İran'da Koronavirüs vaka sayısı 43 oldu.