Dünya

Pakistan'da seçimler başlarken internet erişimi kesildi

Lahor'daki bir istasyonun girişine silahlı muhafızlar yerleştirildi

08 Şubat 2024 08:56

T24 Dış Haberler

Pakistan'da milyonlarca kişi oy kullanmaya sandık başına giderken hükümet, mobil hizmetlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu. 

Bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü, ülkede son zamanlarda yaşanan terör olaylarını gerekçe göstererek tedbirin gerekli olduğunu söyledi. 

Üç kez Başbakan olan Navaz Şerif, birçok analiste göre Pakistan'ın şimdiye kadarki "en az güvenilir" seçimi olan seçimde oy pusulasında yer aldı.

Hem aramalar hem de veri hizmetleri ülke genelinde askıya alındı. Bir seçmen, BBC'ye kısıtlama karşısında şaşkın olduklarını ve "seçmenlerin bu tür engellerle karşılaşmak yerine işlerinin kolaylaştırılması gerektiğini" söyledi.
 

Bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü, hareketi gerekçelendirerek, "Ülkede son zamanlarda yaşanan terör olayları sonucunda değerli hayatlar kaybedildi. Kanun ve düzenin korunması ve potansiyel tehditlerle başa çıkılması için güvenlik önlemleri şarttır" dedi.

Bu karar, Belucistan'da meydana gelen iki bomba patlamasında 28 kişinin ölümünün ardından geldi. Bu nedenle ülke genelindeki oy verme merkezlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı öne sürüldü.

Lahor'daki bir istasyonun girişine silahlı muhafızlar yerleştirildi.