Gündem

“Özhaseki’nin yaptığı göndermeler, bırakın Gökçek’i ‘zurnanın son deliği’ sayılacak insanları bile rahatsız eder”

Milli Gazete yazarı: Gökçek’in Özhaseki’ye verdiği desteği gözden geçirmesinde yarar yok mu?

02 Şubat 2019 10:59

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterdiği Mehmet Özhaseki’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi sonrası istifa eden, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’e dair açıklamalarını eleştirdi. 

Eski Başkan Gökçek’in AKP’nin kazanması için çalıştığı yorumunda bulunan Ceyhan ancak partide ‘arzulanan barış ve kardeşlik ortamının bir türlü sağlanamadığını’ belirterek “AKP’liler birbirleri hakkında dillerini tutamıyor ve kamuoyunun gözü önünde hiç hoş olmayan tartışmalara giriyorlar” dedi. 

“Belli ki parti büyükleri Gökçek’ten ne kadar uzak durursa o kadar iyi olacağını fısıldamışlar”

Örnek olarak da AKP’nin Ankara adayı Özhaseki’yi gösteren Milli Gazete yazarı, “Özhaseki’nin, ‘Kendimi anlatıyorum’ derken yaptığı 'göndermeler' bırakın Gökçek’i siyasette ‘zurnanın son deliği’ sayılabilecek insanları bile rahatsız edecek nitelikte!” Ifadelerini kullandı. 

Ceyhan’ın bir diğer iddiası da, Özhaseki’nin Gökçek ile arasında ‘bir mesafe koyma’ arzusunda olduğu yönünde oldu. Ceyhan, “Belli ki parti büyükleri kulağına Melih Gökçek’ten ne kadar uzak durursa kendisi için o kadar iyi olacağını fısıldamışlar” yorumunda bulundu.

"Gökçek’in Özhaseki’ye verdiği desteği bir kez daha gözden geçirmesinde yarar yok mu?"

Milli Gazete yazarı, şöyle devam etti:

"İşin ilginç yanı AKP içinde kimse de Özhaseki’ye, 'Adam bu kadar sana arka çıkarken onun aleyhinde konuşma' demiyor. Yani Özhaseki’nin politikası sanki genel merkez tarafından da onaylanıyor gibi hava esiyor. Bu durumda Gökçek’in Özhaseki’ye verdiği desteği bir kez daha gözden geçirmesinde yarar yok mu?"


*Zeki Ceyhan'ın Milli Gazete'deki yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.