Gündem

Özhaseki'den yeni parti iddiasına ilişkin açıklama

"Nihayetinde biz bir ekibiz. Ara ara yol arkadaşlığımızda zaman içinde farklı düşüncelerimiz olabilir"

27 Şubat 2019 08:17

AKP ve MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, AKP'li eski bakanalrdan bir heyet oluşturularak yeni bir parti hazırlığı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Söz konusu yeni bir part,y, "son derece yanlış" bulacağını ifade eden Özhaseki, "Nihayetinde biz bir ekibiz. Ara ara yol arkadaşlığımızda belki yanlış anlaşılmalar ya da zaman içinde farklı düşüncelerimiz olabilir" dedi.

Özhaseki, Habertürk TV’de yayınlanan Akılda Kalan programında Veyis Ateş’sorularını yanıtladı. "Baş olma sevdasını birçok insanda gördüğünü" ve bundan dolayı üzüntü duyduğunu belirten Özhaseki, "İktidar olarak kazanımları göz önüne getirin. Önceki hükümetlerden başarılı mıyız, evet. 16 yıllık Ak Parti iktidarı eski iktidarlara göre başarılı. Vesayet rejimi diye lanet bir ortam vardı değil mi? Öyle bir tehlike kaldı mı? İnançlarımız üzerinde baskı vardı. Recep Tayyip Erdoğan başardı bunu çözmeyi. Bu işi aklından geçiren varsa bir kez daha sakince düşünüp nefislerine uymamalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

Öte yandan yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir adaylığını kendisine söyleyince şaşkınlıkla karşıladığını kaydetti. Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Fikrimi mi soruyorsunuz yoksa bu bir emir mi’ dedim. ‘Emir’ dedi. ‘Ankara’yı sen toparlarsın, ben düşündüm kararımı verdim’ dedi. Oylama yapmıştı zaten Sayın Cumhurbaşkanımız. Ankara’da benim, İstanbul’da Binali Bey’in ismi çıktı oybirliğiyle. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımız söyleyince sessizce çalıştım. Hanıma bile bir müddet söylemedim, kesin açıklanana kadar” ifadelerini kulladı.

“Seçmen niye size oy vermeli” diye sorulması durumunda vereceği yanıtı anlatan Özhaseki, “Ankara başkent. Türkiye’nin gurur kenti. Burayı yönetecek insanın belediyeciliği ve şehirciliği bilmesi lazım. Ve Ankara’yı başkentler arasındaki rekabette en ileriye taşıyacak olgunlukta olması lazım. İşini bilmeyen insanların işbaşına geçmesi Ankara için kötülük olur” ifadelerini kullandı.

Habertürk TV’de yayınlanan Akılda Kalan programında Veyis Ateş’sorularını yanıtlayan Özhaseki’nin açıklamalarından satır başları şöyle: