Seçim 2024

Özel'den "Temmuzda emekli maaşını enflasyona göre masaya yatıracağız" diyen Erdoğan'a: Zaten perişan eden enflasyon değil mi, yalana karnımız tok!

, "AKP geldi geleli 5 buçuk çeyrek altın kaybetti emekli. Kaybedilen düşürüldüğü yerde bulunur. Madem AKP geldi, kaybettiniz. Onu bir sandıkta kaybettiniz. İşte önümüzdeki pazar yitirdiklerinizin hesabını sandıkta bulun"

28 Mart 2024 17:25

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris’te halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün "Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız."  ifadelerine yönelik " Sizi (emekliyi) perişan eden zaten enflasyon değil mi? Gerçek enflasyon 100'de 120. TÜİK 68 diyor, Erdoğan size yüzde 33 zam veriyor. Yalanlara karnımız tok." ifadelerini kullandı. 

Özel partisinin Marmaris mitinginde konuştu. Burayı AKP adayının alması halinde ranta açılacağını söyleyen Özel, "Marmaris'i gelip talan edecekler, kundaklayacaklar, yanan yerleri imara açacaklar Marmaris'in canını okuyacaklar " ifadelerini kullandı. Emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlara da değinen Özel, "AKP geldi geleli 5 buçuk çeyrek altın kaybetti emekli. Kaybedilen düşürüldüğü yerde bulunur. Madem AKP geldi, kaybettiniz. Onu bir sandıkta kaybettiniz. İşte önümüzdeki pazar yitirdiklerinizin hesabını sandıkta bulun" şeklinde konuştu

"AKP'nin Marmaris adayı logosundan utanıyor"

Burada konuşan Özel'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

"Önümüzdeki pazar günü seçimler var. Türkiye'de anketler yaptık. İlin, ilçenin sesini dinledik. Profil çalışmaları yaptık. En yüksek oyu alan Acar Ünlü'yü sizin takdirlerinize arz ettik. Bu önümüzdeki pazar seçimde kimle yarışıyoruz diye yolda bakıyorum. AKP'nin adayına bakıyorum bir türlü bulamadım. Sonra sordum. İsmini söylediler. Dedim gördüm de 'ben o arkadaşı muhtar adayı sandım' dedim. Neden?  Muhtarın parti rozeti olmaz, logosu olmaz, genel başkanı olmaz. Ama bir siyasi partinin adayıysan, partinin logosundan, genel başkanının resminden, partinin isminden utanmayacaksın. Eğer utanacak bir şey varsa bu yola çıkmayacaksın, o göreve talip olmayacaksın. Neden utanıyorlar biliyor musunuz? Onun gizlediği ampulün Akbelen'i defalarca ağaçlara mâl olan acil kamulaştırmaları yapan parti olduğunu unutun istiyorlar. Burada 13 gün boyunca canım ormanlar yanarken, Tarım Bakanı uçağa lüzum yok, helikopter yeter deyip de ki 2. yangında uçak geldi hemen söndürdü. 13 gün ciğerimiz yanarken o basiretsizliği yapan AKP'nin logosundan utanıp onu unutturmaya çalışıyorlar. 

"AKP'nin Marmaris Adayı, Erdoğan'ın Atatürk ve İnönü'ye iki ayyaş dediğini unutturmak istiyor"

Marmaris atasına bağlıdır. Erdoğan'ın Atatürk ve İnönü'ye iki ayyaş dediğini unutturmak istiyor, o yüzden resmini asmıyor. Slogan bulmuş. 'Sen, ben, biz' diye bizim gençlik kolları tercümesini yapmış 'Sen, ben, reis' diye. Bütün Marmaris'liler şunu bilsin eğer AKP'nin adayı belediye başkanı olursa bugüne kadar gözünüz kadar sakındığınız ne varsa. bu belediyeyi şeklen yönetecek, fiilen başkaları yönetecek.

"Marmaris'i gelip talan edecekler, kundaklayacaklar, yanan yerleri imara açacaklar "

Marmaris'i gelip talan edecekler, kundaklayacaklar, yanan yerleri imara açacaklar. Marmaris'in canını okuyacaklar Benzer bir durum Eskişehir'de de var. Logoyu gizliyor ama bir gün AKP'lilerle otururken kaydı çıktı. Diyor ki , "Bi gelelim, Birlik Vakfı'na, Türgev'e Emsar'a açacağım' diyor.

Bakın Marmaris'i AKP'li aday kazanırsa o vakitten sonra bütün koylarınızın biri TÜRGEV'e biri TÜGVA'ya. Cennet Ada'sını mesela AKP'ye yakın bir iş adamı almış.

AKP'i alırsa Cennet Adası'nı bile yerleşime açacaklar. Acar Ünlü ile Ahmet Aras'ın kol kola vermesi bütün sorunları çözecek. İkisinin de arkasında kaya gibi genel başkanları duracak.

Emeklilere çağrı: AKP geldi geleli, kaybettiklerinizin hesabını sandıkta sorun

AKP, iktidara geldiğinde asgari ücret 1 buçuk asgari ücretti. Emekliler sesime kulak verdiniz. Hakkınızı söke söke alacağız. Hiç ellemese, bugün 1 buçuk asgari ücret 26 bin TL ama enflasyona emekliyi ezdirmeyeceğim dedi. Sonuç 10 bin TL. O gün en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 2 buçuk çeyrek altın alıyor. 5 buçuk çeyrek altın kaybetti emekli. Kaybedilen düşürüldüğü yerde bulunur. Madem AKP geldi, kaybettiniz. Onu bir sandıkta kaybettiniz. İşte önümüzdeki pazar yitirdiklerinizin hesabını sandıkta bulun

Bayram ikramiyesi 6 yıl önce bin liraydı. 24 kilo kıyma alıyordu. Bugün 3 bin liralık bayram ikramiyesi 6 kilo kıyma alıyor. 18 kilo kıyma kayıp. 1 kilo kıyma için sabah 4'te kuyruğa giriyor insanlar, belediyelerin hizmetinden almak için  18 kilo kıymayı mutfağınızdan çaldılar.

Özel'den "Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" diyen Erdoğan'a: Yalana karnımız tok

Bugün Erdoğan temmuz ayında düzeltme yaparız enflasyona bakarız diye. Sizi perişan eden zaten enflasyon değil mi? Gerçek enflasyon 100'de 120. TÜİK 68 diyor, Erdoğan size yüzde 33 zam veriyor. Yalanlara karnımız tok.  1 Nisan'dan sonra bu iktidar en yüksek oyu alırsa diyecek ki 'ne yaparsam yapayım' oy veriyorlar. Ama siz sarı kartı gösterirseniz. Gücünüzü görecekler"

TIKLAYIN-Erdoğan'dan emeklilere mesaj: Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız