Seçim 2024

Özgür Özel'den Kilis'te "anket" açıklaması: Kafa kafaya yarışıyoruz

 "Hakan Bilecen'i seçerseniz, bir omzunda Mansur Yavaş'ın eli, bir omzunda Ekrem İmamoğlu'nun eli olacak. Ben de tam arkasında olacağım"

Özgür Özel

25 Mart 2024 13:30

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kilis'te açıklamalarda bulundu. Özel, "Burada seçimi almak için kafa kafaya yarışıyoruz. Erdoğan Kilis'te anketi görüp buraya geldi. Buraya geldi Kilis'in derdini konuşmadı. Burada Kilis'in sorunlarını konuşmadı. Bu meydanda İstanbul seçimlerini konuştu. Bari Kilis'te Kilis'i konuş." dedi.

Özel, CHP Kilis adayı Hakan Bilecen'in bir omzunda Mansur Yavaş'ın eli, bir omzunda Ekrem İmamoğlu'nun  eli olacağını söyleyerek, "Ben ise tam arkasında olacağım. Kilis'te tarih yazılıyor."  ifadelerini kullandı. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

"Kilis'in adı Meclis'te muhalefet olmasa konuşuluyor mu?. Kilis'te o partinin ağaları tarafından koltuklar paylaşılmış. Bıktırdınız Kilis'i..  Kilis'teki bu tükenmişlik, bu bıkkınlık bir şeyi çağırıyor. Yeniliği, dinamizmi çağırıyor. 

Erdoğan Kilis'te anketi görüp buraya geldi. Buraya geldi Kilis'in derdini konuşmadı. Burada Kilis'in sorunlarını konuşmadı. Bu meydanda İstanbul seçimlerini konuştu. Bari Kilis'te Kilis'i konuş.  Yok, sahipsiz memleket kardeşim. Çantada keklik. AKP alır, almazsa MHP alır. Eski ham eski tas. Kilis yine yerinde kalır.

 "Hakan Bilecen'i seçerseniz, bir omzunda Mansur Yavaş'ın eli, bir omzunda Ekrem İmamoğlu'nun eli olacak. Ben de tam arkasında olacağım"

Kilis'te Hakan Bilecen başkanı seçerseniz. Bir omzunda Mansur Yavaş'ın eli, bir omzunda Ekrem İmamoğlu'nun eli olacak. Ben ise tam arkasında olacağım. Kilis'te tarih yazılıyor.

22 yıl önce Tayyip geldiğinde en düşük emekli maaşı 1.5 asgari ücretken şimdi, 0.6 asgari ücret yani Erdoğan emekliye hiç karışmasaydı bugün bir buçuk asgari ücret 26 bin liraydı. O gün 8 tane çeyrek altın alan en düşük emekli maaşı, bugün sadece 2.5 çeyrek altın alıyor. 5.5 çeyrek altın kayıp. Bundan 6 yıl önce başlayan bin lira emekli ikramiye 24 kilo kıyma alırken şimdi 3 bin liralık emekli ikramiyesi 6 kilo kıyma alıyor. Bayram ikramiyesinde hayat pahalılığı herkesi mahvetti. 

Kilis tava hesaplaması: Yüzde 130 artmış

Kapya bibere yüzde 177 zam, domatese yüzde 176 zam, kuru soğana yüzde 166 zam, kıymaya yüzde 100 zam, isota yüzde 166 zam. Kilis tavanın 1 yılda maliyeti tam yüzde yüz 130 artmış.

Ey televizyonlar, gazeteler yazın; yağmur altında Kilis'te Özgür Özel Kilis tavayı hesapladı. Orada da emekli geçen seneki maaşıyla 135 porsiyon yapabiliyorken bugün 57 porsiyona düşmüş. Emeklinin hesabı Kilis Tava'da da tutmuyor Kilis yoksullaşıyor. Emekliler kıymaya hasret. 

Ey Erdoğan emekliler halinden memnun dedin sonra bütün partiler konuştu, emekliler meydanlara doluştu "çalışma yapıyoruz" dedin. Kof çıkı

Okul sözü

Geçmişte Kilis'e okul sözümüz var. Hakan'ı seçiyorsunuz, ilkokulun temelini mayıs ayında burada birlikte atıyoruz. Söz veriyoruz. Seçin Hakan'ı atıyoruz, temeli