Seçim 2024

Özgür Özel'den İzmit anketi ve Hamza Dağ açıklaması

"Hamza Dağ, demek ki bu işe yetmiyor, yetişemiyor"

22 Mart 2024 14:16

İzmir için anketlerde son durumun ne olduğu sorusuna ilişkin, "Son değerlendirmemden bugüne daha kötü bir anket görmediğimi, her gördüğüm anketin daha iyiye gittiğini söyleyebilirim. 31 Mart tarihinde İzmir'de bir büyük başarı yakalayacağız" dedi.

İzmir'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, bir basın mensubunun sorusu üzerine  Hamza Dağ'ın kendisi hakkında "panik halinde görüyorum. İzmir'deki bir aday hakkında bu kadar konuşmasını çok manidar buluyorum" sözlerine de yanıt verdi.

Anket açıklaması

Bir gazetecinin "Daha önce 25 ilçeyi kazanıyoruz, 5 ilçede başa baş durum var demiştiniz. Son durum nedir?" sorusuna Özel, "En büyük anket 31 Mart günü yapılacak. Seçim yaklaştıkça anket söylemek seçmeni yönlendirmeye yönelik oluyor. Son değerlendirmemden bugüne daha kötü bir anket görmediğimi, her gördüğüm anketin daha iyiye gittiğini söyleyebilirim. 31 Mart tarihinde İzmir'de bir büyük başarı yakalayacağız. İzmir'in beklediği değişimi, dönüşümü gerçekleştireceğiz" yanıtını verdi.

Özel, şöyle devam etti: "Bundan önce görev yapan belediye başkanlarımız, konvansiyonel belediyecilik anlamında üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Bu belediye başkanları, Türkiye'nin herhangi bir coğrafyasında yüksek memnuniyet oranlarına ulaşabilecek belediye başkanlarımız."

Özel'den Hamza Dağ'a: Tayyip Bey'i acil ara, İzmirlilere benziyormuşsun kızıyor

"Panik halinde rozetimi mi çıkar mışım, bıyıklarımı mı inceltmişim" diyen Özel, şunları söyledi:

"Ben panik halinde rozetimi mi çıkar mışım? panik halinde bıyıklarımı mı inceltmişim. Panik halinde genel başkanımın resminden mi kaçmışım?, Panik halinde 'ben aslında onlardan değilim, size benziyorum' mu demişim. Düne kadar içki yasaklarının konulduğu günlerde. Meclis'te içki yasağını, saat yasağını en sert savunan kişi iken. Meyhanelerin olduğu sokaklara girip panik halinde girip klipleri  ben mi çektirmişim. Hamza Dağ hakkında çok konuşuyormuşum bilmiyorum ama o benle çok konuşmak istiyor. O yanlış anlamış beni acil ara diyen genel başkan ben değilim, kendi genel başkanız. Hamza, Tayyip Bey'i acil ara, İzmirlilere benziyormuşsun kızıyor. Olmadık işler yapıyormuşsun kızıyor. Ş u kadarını söyleyeyim 'Hamza acil ara esprisine tahammül edemeyip, 4 genci apar topar gözaltına aldırtan Hamza Dağ'ın mensubu olduğu AKP zihniyetidir. Dayatma budur. 4 genç espri yaptıysa ne olur."

"Hamza Dağ demek ki yetmiyor"

Özel, son dönemde birçok bakanın İzmir'i ziyaret ettiğinin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"İktidar partisi bu kadar çok ilgi gösteriyorsa orada kendileri için olumlu bir taraf var, şehirler böyle ilgileri sever. Yani Hamza Dağ, demek ki bu işe yetmiyor, yetişemiyor. Bütün bakanlar geliyor, hepsi birden uğraşıyor. Bakın bizim adaylarımız burada, biz normal genel başkan ziyareti çerçevesinde ziyaretimizi, mitingleri yapıyoruz, şehirden ayrılıyoruz. Buraya başlarına ne genel başkan yardımcıları bırakıyoruz, ne şehir dışından milletvekilleri getiriyoruz ama herhalde Hamza Dağ'ın bahsettiği panik butonuna Hamza Dağ biraz fazla basmış, takılı kalmış. Ankara'da ışık kırmızı yandıkça buraya koşturuyorlar yardıma."

Hamza Dağ ne demişti?

AKP'li  Hamza Dağ, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) iş birliğiyle düzenlenen 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Toplantısı'nda Özgür Özel hakkında şunları söylemişti:

""Son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in son derece panik halinde olduğunu görüyorum. İzmir'deki programlarında ya da TV ve gazetelere en son verdiği demeçlerde bizimle ilgili bazı sözlü ifadeleri olmuş. Bir genel başkanın İzmir'deki bir aday hakkında bu kadar konuşmasını çok manidar buluyorum. Konuşmakla da yetinmiyor milyonlarca hemşerilerimize mesaj atarak şahsımızla ilgili alakasız ifadelerde bulunuyor. Şunu net bir şekilde ifade edeyim; Özel, korkunun ecele faydası yok"