Dünya

Oyuncu Matthew McConaughey, Beyaz Saray'da konuştu: Kötülerin lanet silahlara erişmesinin kolay olmayacağı yasalar istiyoruz

McConaughey, Beyaz Saray ziyaretinde ABD Başkanı Joe Biden ile özel olarak da görüştü

08 Haziran 2022 12:07

T24 Dış Haberler

ABD’li oyuncu Matthew McConaughey, Beyaz Saray’da yaptığı 22 dakikalık konuşmada ABD’li siyasetçilere seslenerek silah kontrolü yasasının geçmesini istedi. Kendisi de Texas'lı olan McConaughey, geçen ay 21 kişinin öldürüldüğü ilkokul saldırısını hatırlattı.

The Guardian’da yer alan habere göre, ABD’de son zamanlarda yaşanan ve çok sayıda insanın ölümüne sebep olan silahlı saldırıların ardından silah kontrolündeki yetersizlik tartışılırken Oscar ödüllü oyuncu Matthew McConaughey de Beyaz Saray’a giderek bu konuyu gündeme taşıdı.

Geçen ay Texas eyaletinde 19’u çocuk olmak üzere 21 kişinin öldürüldüğü ilkokul saldırısını hatırlatan McConaughey, “Güvenli ve korunaklı okullar istiyoruz. Kötü insanların lanet silahlara erişmesinin kolay olmayacağı silah yasaları istiyoruz” dedi.

McConaughey, 22 dakika süren konuşmasında Kongre’ye silah yasasında düzenlemeler yapılması çağrısını vurgulayarak “Bir olanak penceresi içindeyiz. Gerçek değişim şu an yaşanabilir” dedi. McConaughey, AR-15 tabancalara erişim yaşının 18'den 21'e çekilmesi ve sicil kaydı araştırmalarının artırılması gerektiğini söyledi. 

Geçen yıl Texas Valiliğine aday olmayı düşünen ancak daha sonra vazgeçen McConaughey, Beyaz Saray ziyaretinde ABD Başkanı Joe Biden ile özel olarak da görüştü.