Gündem

Öykü Arin'in annesi: Kitaplarla, oyunlarla dünyayı getirmek istiyorum ona

1700 lösemi hastası için 100 bin örnek incelenmeyi bekliyor!

18 Haziran 2019 08:00

İzmir'de nadir görülen bir lösemi türü ile mücadele eden dört yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'nın annesi Eylem Şen Yazıcı, sosyal medya hesabından 1700 hasta için yapılacak basın açıklamasını hatırlatarak kızının durumuna ilişkin paylaşımda bulundu. Öykü'nün 69 gündür steril odada 23 saat ilaç alarak makinelere bağlı olduğunu kaydeden Eylem Şen Yazıcı, "Kitaplarla, oyunlarla dünyayı getirmek istiyorum ona, ama bir ağaç resmi gerçek bir ağacın yerini tutabilir mi ki?" diye yazdı.

Öykü Arin ve tüm lösemili çocuklar için kan örneklerinin acilen işletilmesi konusunda Sağlık Bakanlığına yapılan çağrıya ilişkin yarın (18 Haziran) Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenlenecek. Kamuoyu oluşturmak ve imza kampanyasını duyurmak için yapılacak açıklamada "Öykülerin mutlu bir sonu olmalı Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz" denilecek.

İzmir'de geçen yılın Kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin için kampanya sürüyor. Sağlık Bakanlığının binlerce numuneyi hâlâ işleme koymamasına tepkiler artarken, bir yandan da Sağlık Bakanlığından yanıt bekleniyor.

Basın açıklaması yarın (18 Haziran) Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezinde saat 18.30'da yapılacak.