Gündem

Ortak yayını yapacak şirket tanıdık çıktı: CNN Türk krizinde de varlardı

İmamoğlu-Yıldırım canlı yayını için görevlendirme yapıldı, şirket AKP'ye verdiği hizmetlerle dikkat çekiyor

14 Haziran 2019 17:40

T24 Haber Merkezi

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım, 16 Haziran'da İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünü yapacağı tartışmada karşı karşıya gelecek. Tartışmanın canlı yayın hizmeti daha önce Ekrem İmamoğlu'nun CNN Türk yayınından sonra 4 kameramanın işine son verildiği iddiaları ile gündeme gelen Özkan Prodüksiyon’a verildi.

Cumhur ittifakı adayı Binali Yıldırım ve Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu arasında İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde pazar günü yapılması planlanan canlı yayının teknik altyapısı ve personeli Özkan Prodüksiyon tarafından karşılanacak.

AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onlarca etkinliğine ve mitinglerine canlı yayın hizmeti sunan Özkan Prodüksiyon, Ekrem İmamoğlu'nun CNN Türk'teki yayınında paylaştığı verileri yakın çekim yapan dört kameramanın işine son verdiği iddiaları ile sonrası çokça konuşulmuştu.

İşte Özkan Prodüksiyon'un AKP ve Erdoğan'a verdiği canlı yayın hizmetlerinden bazıları;

Ne olmuştu?

Mazbatası YSK kararı ile elinden alınan CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, CNN Türk Ahmet Hakan'ın programına katılmış ve programda paylaştığı verileri yakın çekim yapan dört kameramanın işine son verildiğini iddia etmişti. İmamoğlu'nun iddialarına ilişkin Özkan Prodüksiyon yaptığı açıklamada, ""Medya Grubunuz bünyesinde ver alan yayın kuruluşlarına tarafımızdan teknik prodüksiyon hizmetleri verilmektedir. Bildiğiniz üzere, Medya Grubunuza ait CNN TÜRK Televizyonunda 20.05.2019 tarihinde yayınlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun konuk olarak katıldığı "Tarafsız Bölge" isimli programın çekimleri de tarafımızdan gerçekleştirilmiştir. Bu program ile ilgili olarak sosyal medyada bir süredir "yayın nedeniyle personel çıkartıldığı" gibi asılsız iddialara yer almaktadır. Özkan Prodüksiyon Ticaret Limited Şirketi olarak söz konusu yayın nedeniyle bünyemizde çalışan herhangi personelin iş akdine son verilmediğini tarafınıza bildirmek isteriz’’ denilmişti.