Gündem

Oral Çalışlar: Gece kulübüne gidecek, doyasıya dans edecek bir kadın başbakan yakın ve orta gelecekte bile ihtimal dışı görünüyor

24 Ağustos 2022 10:34

Serbesiyet yazarı Oral Çalışlar, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in parti görüntülerinin gündem olmasına ilişkin olarak, “Kendi ülkemizin değerleriyle baktığımız zaman, ‘yırtık şortlu’ bir başbakanımızın olma ihtimali söz konusu bile değildir. Gece kulübüne gidecek, doyasıya dans edecek bir kadın başbakan yakın ve orta gelecekte bile ihtimal dışı görünüyor.” düşüncesini dile getirdi.


Sanna Marin

Çalışlar yazısında, “Marin uyuşturucu testi yaptırdığını bir basın toplantısıyla açıkladı. Evli ve bir çocuk annesi olan Başbakan’ın bir gece kulübünde erkeklerle samimi şekilde dans ettiği başka bir video hakkındaki tartışmayı iyice tırmandırdı. Bununla da bitmedi. Bu kez bir kadınlar partisinde görüntüleri yayınlandı. Marin, muhalefet tarafından da festivallere, barlara giderek devlet işlerini ihmal etmekle eleştirildi. Marin, “Yasa dışı hiçbir şey yapmadım. Genç yaşlarımda bile herhangi bir uyuşturucu kullanmadım” dedi… 'Parti yaptığım günlerde planlı bir toplantı yoktu' diye konuştu.” ifadesini kullandı.

Ne olmuştu? 

Başbakan Marin’in, milletvekili Ilmari Nurminen ve TV sunucusu Tinni Wikström, şarkıcı Alma, YouTuber Ilona Ylikorpi ve radyo sunucusu Karoliina Tuominen ile dans edip şarkı söylediği videolar sosyal medyada yayımlanmıştı.

Marin’in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Finlandiyalı Milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter hesabında; Marin’i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırmıştı. 

TIKLAYIN: Finlandiya Başbakanı Marin sızan parti görüntülerinin ardından uyuşturucu testi yaptırdı; geceyle ilgili merak edilenleri anlattı

TIKLAYIN: Parti videolarıyla gündem olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, uyuşturucu testi yaptırdı

TIKLAYIN: Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in parti görüntüleri sosyal medyada gündem oldu

TIKLAYIN: “Uyuşturucu testi yaptırmalı”: Finlandiya, Başbakan Sanna Marin'in parti videosunu tartışıyor

TIKLAYIN | Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in parti görüntüleri sosyal medyada gündem oldu