Gündem

Operasyon yapılan Çukurova Belediye Başkanı: Siyasi operasyon demem iddialı olur

29 Eylül 2023 19:00

Adana'nın CHP'li Seyhan ve Çukurova belediyelerine operasyon yapıldı, 61 kişi gözaltına alındı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Bu sizce siyasi bir operasyon mu?" sorusuna, 'Bunu söylemek iddialı bir şey olur. Konuyu bilmediğim için böyle bir şey diyemem' dedi.

Adana’da Seyhan ve Çukurova belediyelerine "imar yolsuzluğu" yapıldığı ve "rüşvet" alındığı iddiasıyla sabah erken saatlerde operasyon başlatıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyonda, çok sayıda evraka el konuldu.

10Haber'in aktardığına göre operasyon kapsamında, 61 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan bazı belediye çalışanları, Adana Adli Tıp Birimi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Konuyla ilgili 10Haber’e konuşan Çukurova Belediye Başkanı Çetin, “Gizli yürütülen bir operasyon olduğu söyleniyor. Bize ayrıntılı bir bilgi verilmedi. Bu belediyenin kurumsal kimliğiyle bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Ben düzgün çalışmayan personelin görevine son veriyorum. Ben bu arkadaşlarımın da yanlış bir işe bulaşmış olduklarını düşünmüyorum. Tabii ki bu operasyon sonucunda ortaya çıkacak” dedi.

"Belediyeye gelip de baskın yapar gibi görüntüler hoş olmadı, üzüldüm"

“Bu sizce siyasi bir operasyon mu?” sorusuna Çetin, “Bunu söylemek iddialı bir şey olur. Konuyu bilmediğim için böyle bir şey diyemem. Ama belediyeye gelip de baskın yapar gibi görüntüler hoş olmadı, ben buna üzüldüm. Gözaltına alınanlar adresi belli insanlar. Sabahın erken saatinde gidip gözaltına almanın kimseye bir faydası yok” diye yanıt verdi.

"Belki belediyedeki birisinin dikkatinden kaçmış bir olaydır"

Sabah gazetesi operasyon sonrası yaptığı haberde, cezaevindeki bir kişiye sözlü mülakat yapıldığını belirterek, “Gözaltına alınanlar arasında yer alan Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu, cezaevine girdiğinde belediyede taşeron işçi olan F.Ö.’nün, taşeron işçilerin KHK ile kadroya alınması nedeniyle iş akdi feshedildiğinde, 02.04.2018’de sözlü mülakat şartıyla Ali Arslanlıoğlu başkanlığında kurulan komisyon tarafından cezaevindeyken işe alınarak suç işlenmişti. Arslanlıoğlu, F.Ö adlı kişiyi cezaevindeyken dışarıda ve komisyon huzurundaymış gibi sözlü mülakat yapmıştı” ifadelerini kullandı.

Sabah'ın haberindeki iddiayla ilgili olarak Çukurova Belediye Başkanı Çetin, şunları söyledi:

“Bu olayla ilgili tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Bu kişi mülakattan önce mi sonra mı cezaevine girmiş sanırım. Ama bu konuyu benim bilmem mümkün değil. Müfettiş bu konuyla ilgili görevli arkadaşlar arasında dava açılmasına izin vermiş ve dava açılmış. Bu nasıl bir şeydir? Dünya kadar şey oluyor, böyle ufak tefek şeylerin peşine düşmeyi de anlamak mümkün değil. Burada belediyenin nasıl bir kusuru olabilir? Belki belediyedeki birisinin dikkatinden kaçmış bir olaydır.”