Dünya

OPEC üretimi kısma kararını 9 ay daha uzattı

02 Temmuz 2019 08:58

Venezuela Petrol Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Konferansı Başkanı Manuel Quevedo, geçen yıl aralık ayında alınan OPEC ve OPEC dışı bazı ülkelerin günlük petrol üretimini azaltma kararının 9 ay daha uzatıldığını açıkladı. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen 176. OPEC Olağan Toplantısı'nın sona ermesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklama yapan Quevedo, uzun ancak verimli bir görüşmenin gerçekleştiğini söyledi. 

Konferans, 06/07 Aralık 2018 tarihinde Viyana'da son görüşmesinden bu yana petrol piyasası gelişmelerine dikkat çekti ve 2019'un geri kalanının ve 2020'nin petrol piyasası görünümünü gözden geçirdi. Ekonomik güçlüğün şu anda giderek daha da yaygınlaştığı, büyük zorluklarla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Konferansın son toplantısında bugün 1.14 milyon varil (mb / d) olarak durduğu ve 2019'daki OPEC dışı arzın sağlam bir şekilde artması beklendiğinden beri, 2019 petrol talebindeki büyümenin aşağı yönlü revize edildiği gözlendi.

Konferans, yakın tarihli rekor seviyedeki “İşbirliği Bildirgesi” ndeki tüm katılımcı ülkelerin gönüllü üretim düzenlemelerine uygunluk seviyelerini kabul etti. Ayrıca, katılan her ülkenin kendi düzenlemeleri için tam sorumluluk almasının hayati önem taşıdığını da belirtti. 

Konferans bir sonraki Olağan Toplantısının 05 Aralık 2019'da Avusturya'nın başkenti Viyana’da yapılması kararı verildi. (İHA)