Gündem

Ömür biçilen hasta tutukluya Adli Tıp Kurumu bir ay sonrası için randevu verdi

Mardin Cezaevinde 86 gün açlık grevi yapan Nizamettin Yılmaz'ın akciğerleri iflas etti

04 Haziran 2019 12:11

Mardin Cezaevinde 86 gün açlık grevi yapan Nizamettin Yılmaz'ın akciğerleri iflas etti. Doktorların "Bir ay bilemedin bir yıl" diyerek ömür biçtiği Yılmaz'ın tahliyesi için gerekli olan Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu için bir ay sonrasına randevu verildi.  

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Nizamettin Yılmaz, açlık grevini sonlandırdıktan sonra kronik akciğer hastalığı nedeniyle Mardin Devlet Hastanesine ardından Diyarbakır'da bir hastaneye sevk edildi. Yılmaz, geçtiğimiz 30 Mayıs'ta yeniden cezaevine sevk edildi. Sağlık kontrollerinin ardından akciğerinin iflas ettiği tespit edilen Yılmaz'ın, tutuklu bulunduğu cezaevinde ara ara nefes almakta zorlandığı ve boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi. Yılmaz, kendisiyle görüşen avukatlara da doktorların kendisi için "Bir ay bilemedin bir yıl daha yaşarsın" sözleri ile ömür biçtiklerini aktardı.

Ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan Yılmaz'ın tahliye edilmesi için ATK'ye "cezaevinde kalamaz" raporu alınması amacıyla başvuruda bulunuldu. ATK, Yılmaz'a bir ay sonrası için randevu verdi.