Dünya

"Ölüm tüccarı" Viktor Bout'tan Trump'a "Rusya'ya sığın" çağrısı

08 Nisan 2023 14:27

T24 Dış Haberler

Geçen sene Rusya ile ABD'nin yaptığı suçlu takası kapsamında ülkesine dönen ve "ölüm tüccarı" olarak anılan silah tüccarı Viktor Bout, eski ABD Başkanı Donald Trump'a "hayatının tehlikede olduğunu" söyleyerek Rusya'ya sığınma çağrısı yaptı. 

Bout, Trump'a "Hayatınızın tehlikede olduğuna inanıyorum" yazan bir telgraf gönderdi ve daha sonra onu basınla paylaştı. 

"Biden yönetimi sizi sadece mahkemeye ve hapse sürüklemekle kalmayacak" diyen Bout, "Eğer karşılarına çıkarsanız hayatınızı da bitirebilirler" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en kanlı savaşlarından bazılarında isyancıları silahlandırmakla suçlanan Bout, Rusya'ya gelmesi durumunda Trump'a kalacak güvenli bir yer bulabileceğini ve eski Başkan'ın "Amerikan halkı için savaşı oradan sürdürebileceğini belirtti.

ABD’nin operasyonuyla yakalanan Bout 2011’de 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bout geçen sene Rusya'da tutuklu bulunan 32 yaşındaki ABD’li kadın basketbolcu Brittney Griner’a karşılık serbest bırakılmıştı.

Trump'a eski porno yıldızı Stormy Daniels'a yaptığı "sus parası" ödemesini örtbas etmeye çalıştığı gerekçesiyle bu hafta 34 suçlama yöneltildi.