Gündem

Öldürülen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş'ın koruma talebini reddeden polisler ceza almadı

31 Ekim 2019 10:19

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın öldürülmeden önce 22 Nisan 2016’da İstanbul Valiliği’ne ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek koruma talep etmesi ve talebin reddine ilişkin İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli 4 polis hakkında “Görevi kötüye kullanma” suçundan açılan dava karara bağlandı. Mahkeme 4 polisin ayrı ayrı beraatına hükmederken Candaş’ın tehdit edildiğine dair resmi makamlara bir başvurusu olmadığını belirtti.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre 2 yıl önce vurularak öldürülen İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Candaş, İstanbul Valiliği’ne verdiği dilekçesinde 18 Nisan’da saat 19.24 sıralarında şoförüyle belediyeden çıktığı sırada silahlı bir şahsın kendisine saldırıda bulunduğunu söyledi. Saldırganın 20 Nisan’da belediye önüne geldiğini ancak güvenlik görevlilerince fark edilmesi üzerine kaçtığını belirtti. Candaş’ın koruma talepli dilekçesi İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü’ne ulaşsa da kendisine koruma verilmedi. Candaş’ın öldürülmesinin ardından İstanbul Koruma Şube Müdürünün de aralarında olduğu 4 polis hakkında, “görevi kötüye kullanmak” suçundan dava açıldı. 

Sanıklar, suçlamaları reddederek Candaş’ın öldürülmesinde herhangi bir sorumluluklarının olmadığını öne sürdü. Mahkeme, 4 sanığın ayrı ayrı beraatlarına karar verdi ve bilerek yapmamak gibi şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı veri oluşmadığını aktardı. Ayrıca mahkeme, Candaş’ın tehdit edildiğine yönelik resmi makamlara herhangi bir başvurusu olmadığını iddia etti.