Spor

Okan Buruk tek tek açıkladı: Transferler, gidecekler, kalacaklar, Erden Timur...

06 Haziran 2024 22:50

Galatasaray'da üst üste iki şampiyonluk yaşayan teknik direktör Okan Buruk, takımın gelecek sezonki planlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gündemle ilgili konuşan Buruk, transfer planları hakkında önemli ifadeler kullandı. Öte yandan deneyimli hoca, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi'nin kulüpteki geleceği konusunda net konuştu.

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Buruk, şampiyonluk kutlamalarından Erden Timur'a transfer çalışmalarından kadroda kalacak oyunculara dair birçok konuya açıklık getirdi. Galatasaray Youtube kanalına konuşan Buruk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Müzedeki bütün kupaları getirsek bütün adayı dolduracağız herhalde. Galatasaray'ın teknik direktörü olmak çok ayrı bir şey. Galatasaraylıları mutlu etmek için çok çaba sarf ettik ve mutlu olduk. Önümüzdeki Süper Kupa'yı da alarak bi kupa daha hediye etmek istiyoruz taraftarlarımıza. Bir bütün olduk ve bu bütünlük bize başarıları getirdi. Şampiyonlar Ligi bizim için büyük bir hedef. Galatasaray'ın hedefleri çok büyük, Galatasaray camiası aksine izin vermez.

"Avrupa'da Türk futbolundan bahsettirebilecek iki isim geldi"

Beşiktaş dün yeni hocasını açıkladı. Avrupa'da çok başarılı olmuş ve adından söz ettirmiş bir isim van Bronckhorst. Mourinho'yu zaten söylemeye gerek yok. Avrupa'da Türk futbolundan bahsettirebilecek iki isim geldi. Bu bizi daha da motive eden bir şey. Onun dışında Trabzonspor'un başında Abdullah Avcı gibi bir teknik direktör var. Bizim hedefimiz yine bu zorlu yarıştan şampiyonlukla çıkmak. Hedef 25. Bir sene bitiyor, yeni hedefler başlıyor. Transfer çalışmaları başlıyor, Galatasaray taraftarlarını mutlu edecek çok opsiyonumuz var. Başkanımız bu konuda çok istekli. Transfer konusunda ne isterse yaptığımızı söyledi.

"Özür diliyorum"

Şampiyonluk kutlamalarında abarttığımız yerler oldu, rahatsız olduğum şeyler oldu. Okan Buruk olarak yıllardır verdiğim bir imaj var. Özür dilemek istiyorum. Kimseyi işin içine katmasak da yanlış şeyler olabiliyor. Bu kulüp başkanlarında da futbolcularda da oldu. Bizler örnek insanlarız, Türk futboluna yakışır kişiler olmamız gerekiyor.

"Yüzde 50 şampiyonuz dedim"

İki takım da çok az puan kaybetti. Kasımpaşa ve Karagümrük maçlarındaki son dakika golleri, Fenerbahçe'nin Konya'ya takılıp puanın 6'ya çıktığı hafta 'Tamam' dedim. Son bölüme girildiğinde 'Yüzde 90 şampiyonuz' dediğim hafta oydu.

"Daha kaliteli kadro kuracağız"

Galatasaray takımı yine çok güçlü bir kadro kuracak. Hem ligi hem de Avrupa'yı götürebilecek takımları kurmak kolay olmuyor. Geçen senenin kalitesinin üstünde bir kadro oluşturacağız, kimsenin şüphesi olmasın. Uzun zamandır çalışıyoruz, güçlü bir listemiz var. Avrupa ve Suudi Arabistan'la yarışacağız transferler için. Bugün başkanımızla tekrar bir araya geldik, transferle ilgili ne yapacağımızı konuştuk. Sağ olsun başkanımız, Galatasaray'ın bütçe anlamında çok güçlü bir şekilde transferlerin içinde olacağını bize aktardı.

"Icardi ile konuştuk, keyfi iyi"

Mauro Icardi ile bugün konuştuk. Önümüzdeki seneyle ilgili planlamamızı ona anlattık. Keyfi çok iyi, önümüzdeki hafta Arjantin'e gidecek, sonra da kampımıza katılacak.

"Mertens ve Ciro kalıyor"

Mertens ile yenileme kararı aldık. Bizim için önemli bir oyuncu. Tabii Ciro'nun da sözleşmesini uzatmış olacağız, o da iki şampiyonluk gördü. Gülerek diyelim...

"Barış ve Kaan bu sezon da kadromuzda"

Barış'ın fiziksel özellikleri hem savunmada hem de hücumda oynayabilecek düzeyde. Kaan Ayhan da aynı şekilde, birçok yerde bize doğru şekilde verim verdi. Barış ve Kaan bu sezon da kadromuzda olacaklar ve bize destek olacaklar. Berkan da aynı şekilde bize birçok pozisyonda katkı verdi.

"Erden Timur'un bırakması üzdü"

Erden Timur'un bırakması hepimizi üzüyor. Ben de burada gelip geçiciyim, Galatasaray tarihinde çok önemli isimler gelip geçti. Tek isteğimiz Galatasaray'ın başarısı. Erden Bey de aynı şekilde. Devam etmeyecek ama her zaman Galatasaray'ın başarısını isteyecek. Şu anda Galatasaray taraftarı en mutlu olması gerekn taraftar, biz bir aileyiz. Erden Bey de bu ailenin bir parçası. Daha güçlü, daha pozitif ve daha motive şekilde çalışmalıyız. Artık Erden Bey yok ve bu duruma adapte olmamız gerekiyor. Çok güçlü bir şekilde Galatasaray'a hizmet etmek için hepimiz yanıp tutuşuyoruz. Burada her türlü desteği alıyoruz. Birbirimize sarılmamız gereken zamanlardan biri. Erden Bey de bundan sonraki süreçte Galatasaray için mücadele edecek."