Spor

Okan Buruk'tan ilk 11 tercihiyle ilgili açıklama ve şampiyonluk sözleri

26 Mayıs 2024 18:32

Galatasaray sezonun son maçında Konyaspor'a konuk oluyor. Sarı kırmızılılar mücadeleden puan çıkarması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Maç öncesi teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında 99 puanlı Galatasaray, kümede kalma savaşı veren Tümosan Konyaspor'a konuk oluyor. Maçın berabere bitmesi halinde Galatasaray şampiyonluğunu ilan edecek, Konyaspor ise ligde kalmayı garantileyecek.

Kritik maç öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, beIN SPORTS'a konuştu.

"Dün Galatasaray için önemli bir gündü. Sayın başkanımız Dursun Özbek yeniden seçildi. Galatasaray'a yakışan bir seçim oldu. Tek hedefimiz şampiyonluk. Bu hafta uzun bir haftaydı. Fenerbahçe maçı sonrası yeniden toplarlanmak... Birinci gün oyuncularıma şunu söyledim, '6 puan önde olan takım bizdik, şu an 3 puan öndeyiz.' Ligin başlamasından önce bize sorsalar ligin son haftasına 3 puan önde girin' bunu kabul ederdik. Bu mentalite ile bu maça hazırlandık. Galatasaray iyi oynayan bir takım. Oyuncularım zaten iyi oyuncular. Üstümüzde baskı oluşmaması gerekiyor. Oyuncularımızın bu maça vereceği tepki önemli. Bizim açımızdan güzeldi. Victor Nelsson ve Kerem Demirbay bizimle hafta boyunca antrenmana çıkamadılar. Oynamak için hazır olduklarını söylediler. Bu takım içerisinde hem inanmışlığı hem arkadaşlarına olan güveni, desteği net bir şekilde ortaya koyuyor. Konyaspor, Ali Çamdalı geldikten sonra puan toplayarak kümede kalma şansını arttırdı. Onlar için de önemli bir maç. Hedefimiz kazanarak şampiyonluğumuzu ilan etmek."