Spor

Okan Buruk'tan hakem tepkisi: Dünyanın neresinde olursa olsun verilir, bir tek Türkiye'de verilmez

15 Ocak 2024 22:31

Galatasaray, Süper Lig'in 20. haftasında Kayserispor'u 2-1 yendi. Sarı kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk galibiyeti değerlendirdi.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Mondihome Kayserispor'u 2-1 yendi. Sarı kırmızılıların gollerini 26'da Nelsson, 86'da penaltıdan Dries Mertens kaydetti.

Puanını 51 yaparak zirve takibini sürdüren Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk maçı beIN SPORTS'a değerlendirdi.

"Saha içerisinde oyuncularımın çok rahat olmadığını gördüm. Önemli olan buradan 3 puanla ayrılmak. Rakibimizin de güçlü bir stratejisi vardı. Özellikle ilk yarı uzun topları tercih ettileri. 1-0'ı bulduk. 2-0'ı bulduk. Ama iptal edilen golün dünyanın neresinde olursa olsun verileceğini düşünüyorum. Bir tek Türkiye'de verilmez herhalde. Bir faul olduğunu düşünmüyorum. Bu pozisyon faulse herhalde her maç 500 tane faul olur. Burada faul varsa ve VAR'dan dönmüyorsa VAR'ı sorgulamak gerekiyor. Yıllardır hakemlerimizi eğitmek için dünya kadar paralar ödüyoruz. Burada bir gelişim göremiyoruz. Aynısı penaltı olsa penaltı verecek mi mesela? Hafta hafta devamlı bunları yaşıyoruz. Bunları yaşamak istemiyoruz. Aleyhimize bir penaltı verildi. Buna itirazımız yok zaten. Bunları çok fazla yaşamaya başladık. Birçok takımdan da bunu duyuyoruz. Birçok takım mutsuz. Hakemlerimizin daha iyi olması gerekiyor. VAR'daki kadro arttırıldı, belli ki orada bir mutsuzluk var. Ofansif olarak çok kısıtlandık. Ziyech ve Bakambu'nun milli takıma gitmesi, Icardi'nin sakatlanması, Kerem'in cezalı olması... Bir türlü bireysel anlamda istediğimizi yapamadık. Üretemediğimizde ve kulübeden destek alamadığımızda zorlandık. Genç oyuncularımız oyuna girdiğinde etkili oldular. Maçı kazandık, mutluyuz. 3 puanın her türlüsü önemli. Nelsson oynadığı mevkinin hakkını veren bir futbolcu."

Icardi ve Davinson açıklaması

Buruk, Davinson Sanchez'in dönmeye hazırlandığını söyledi ve "Onun kendi hazırlığı kupadaki Ümraniyespor maçı. O maçta süre verecektik, ondan sonra normal durumuna ulaşacak diye planladık. Sakatlıkların tekrarlamaması için sabırlı davranıyoruz." dedi.

Beşiktaş maçında yaşadığı sakatlığı atlatamayan ve Fenerbahçe maçında aldığı darbeler sonrası yüzünde kırık oluşan Mauro Icardi de takıma dönüyor.

Arjantinli yıldız çarşamba günü yapılacak tetkilerin ardından antrenmanlara katılacak.

Okan Buruk, Mauro Icardi için, "Mauro Icardi'ye belli bir dinlenme süresi verdik. Çarşamba günü yavaş yavaş antrenmanlara başlayacak. Ayağının ve yüzünün durumuna bakacağız. Verdiğimiz program dahilinde hazırlanıyor. Hafta sonu için durumunu değerlendireceğiz. Trabzonspor maçında kadroda olabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sol bek açıklaması

Transferle ilgili konuşan Buruk, "Transferde öncelik sol bek. Ayrılan olur mu? Teklif gelir mi? Birçok değerli oyuncumuz ve kadromuz var. Devre arası ve sezon sonu için birçok oyuncumuza teklif gelecek. Buna göre yol alacağız. Orta saha ve forvet arakası da karar verebileceğimiz yerlerden. Oyuncu satarsak, bir şeyler düşünebiliriz." dedi.