Spor

Okan Buruk'tan derbi sözleri: "Fenerbahçe hocası da söyledi..."

04 Ocak 2023 22:54

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 17. haftasında 2-1 kazandıkları Ankaragücü maçının ardından konuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, evinde konuk ettiği Ankaragücü'nü 2 golle mağlup ederek haftayı lider kapattı.

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Okan Buruk, Fenerbahçe derbisi hakkında konuştu.

Girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini söyleyen Okan Buruk, “Bu süreç zorlu geçiyor. Dünya Kupası bu anlamda fiziksel olarak aynı formu yakalayamamamızı sağladı. Sakatlıklar, Dünya Kupası’ndan gelen oyuncuların çok az hazırlık maçı oynaması. Fiziksel olarak kendimizi buluyoruz. Bu olumsuzluklar içinde maç kazanmak önemliydi. Maç kazanmaya devam ediyoruz. Galatasaray iyi yolda. Seyircimiz muhteşemdi. Stadı büyük ölçüde doldurdu ve takımına destek verdi. Seyircimiz bizim için itici güç. Galatasaray taraftarı bu sene ülkede en çok stat dolduran taraftar. Galatasaray her zaman bu anlamda bir numara olmaya devam ediyor. Biz de sahada onlar için mücadele edip Galatasaray’ın gücünü sahada ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Saha dışında mücadeleler devam ediyor. Herkesin saha dışında bir mücadelesi var. Biz saha içinde kalıp işimizi yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Derbi sözleri

Derbi hakkında gelen soruya da yanıt veren Okan Buruk, Fenerbahçe'nin 1 gün daha fazla zamanı olduğuna dikkat çekerek "Dinlenip hazırlanmamız için dört günlük bir süre var. Rakibimiz bizden bir gün önce oynadı. Onların beş günlük süresi var. Dört günlük süre içinde oynayan oyuncularımızın yenilenmesi olacak. Tekrar maça hazırlanacaklar. Bu maçlara psikolojik anlamda oyuncularımız hazırlar. Fenerbahçe hocası da aynı şeyi söyledi. Bu maçlar çok önemli. İki takım için de üç puan istenen maçlar. Derbi heyecanı ve kazanmak çok önemli. Kazanmak istiyoruz. Kazanmak için orada mücadele edeceğiz. İki takım için de umarım güzel bir karşılaşma olur. İki takımın da kazanmaktan başka bir şey düşüneceğini zannetmiyorum. Umarım güzel bir karşılaşma olur." ifadelerini kullandı.