Spor

Okan Buruk: Başından sonuna kadar rahat bir maç oldu

"Kendisine olaylar nasıl anlatılıyor bilemeyiz. Mourinho’yu bazı demeçlerinde suçlamamalıyız"

21 Eylül 2024 22:49

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, 3-1'lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Maçın başından sonuna kadar rahat bir maç oldu." dedi.

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Galatasaray, 6'da 6 yaptı.

Ülker Stadı'ndaki maçın başında rakibinden baskı yiyen sarı-kırmızılı ekip, yaptığı iyi savunmayla kalesinde gol görmedi. Karşılaşmanın 20. dakikasında Dominik Livakovic'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen "Cimbom", 28. dakikada Victor Osimhen-Dries Mertens ortaklığı sonrası gelen golle farkı 2'ye çıkardı. Maçın devre arasına 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarıya iyi başlayan sarı-kırmızılı takım, 59. dakikada Gabriel Sara'nın şık golüyle 3-0 üstünlük kurdu. Fenerbahçe, 63. dakikada Edin Dzeko'nun penaltıdan kaydettiği golle farkı 2'ye indirse de kalan dakikalarda skor değişmedi ve Galatasaray derbiden 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Süper Lig'e 6'da 6 yaparak başlayan Galatasaray, liderliğini sürdürdü.

Maçın ardından Okan Buruk karşılaşmayla ilgili değerlendirmeler yaptı. Buruk'un açıklamaları şöyle:

"Maçın başından sonuna kadar rahat bir maç oldu"

"Çok mutluyuz. Buraya gelen taraftara teşekkür ederim. Bu galibiyet onlar için çok önemli. Fenerbahçe galibiyeti, deplasmanda olan galibiyet çok önemli.” Maçın başından sonuna kadar rahat bir maç oldu.

Galatasaray her maçı kazanmak için çıkar. Her maçı hedef olarak oyuncularımıza gösteriyoruz. hedeflerimiz hep kazanmak üzerine. Maç öncesi de kazanmak istediğimizi söyledim. Galatasaray hep kazanmak için sahadadır. Kötü sonuç olduğunda ilk olarak teknik adam suçlanır, bunu anlayışla karşılıyorum. Ancak kendime, oyuncularıma güveniyorum. Yönetim hep bize destek veriyor. Bazen zamana da ihtiyaç oluyor. Yükselen bir çizgimiz var, kazanarak gitmek istiyoruz"

"Mourinho’yu bazı demeçlerinde suçlayamayız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun kendisi ve Galatasaray hakkında yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Okan Buruk, “Objektif olarak baktığımızda son iki senenin şampiyonu ve ligin en iyi kadrosuna sahip takımlardan birine karşı böyle açıklama yapmak normal. Kendisine olaylar nasıl anlatılıyor bilemeyiz. Mourinho’yu bazı demeçlerinde suçlamamalıyız. Bu da bir strateji aslında. Bazı teknik adamlar daha çok yapıyor. Bizim için önemli motivasyon Fenerbahçe’yi yenmekti. Rakibin teknik adamının kim olduğu çok önemli değil” cevabını verdi.

"Penaltıda da bir müdahale var"

"Sarı kartların doğru olduğunu düşünüyorum. Penaltıda da bir müdahale var. Bunu kulübede ekrandan net şekilde gördüm. Dikkatli olduk ve ikinci sarı kartı görmedik. Hakem yönetimini yüzde yüz değerlendiremem ama kararları doğru şekilde verdiğini düşünüyorum."

"Torreira ve Sara; Szymanski, Fred, İsmail üçlüsünden daha iyiydi."