Dünya

Öğrencilerini okuldaki silahlı saldırıdan kurtaran müdür hayatını kaybetti

15 Ocak 2024 10:50

T24 Dış Haberler

Yetkililer, bir öğrencinin ABD'deki Perry Lisesi'ne ateş açması sırasında okul müdürü Dan Marburger'in "özverili davranarak kendisini tehlikeye attığını" açıkladı.

Okul müdürü vurulmadan önce saldırganın dikkatini dağıtmaya çalışarak öğrencilere kaçma şansı verdi. Marburger'in ailesi yaptığı açıklamada, "10 gün sonra yaşam savaşını kaybettiğini ve bu trajedinin canına mal olduğunu" duyurdu. 4 Ocak'taki saldırıda altı öğrenci yaralandı ve 11 yaşındaki Ahmir Joliff hayatını kaybetti. Yetkililer, altıncı sınıf öğrencisine üç kurşun isabet ettiğini açıkladı.

Iowa Valisi Kim Reynolds, "Özverili ve kahramanca eylemleriyle Dan Marburger'in sonsuza kadar hatırlanacağını" söyledi. Marburger'in cenaze töreni günü, eyalet genelinde bayrakların gün batımına kadar yarıya indirilmesi talimatı verildi. 

Yetkililer, saldırının 4 Ocak günü saat 07:30 civarında öğrencilerin kahvaltı yaptığı okul kafeteryasında gerçekleştiğini söyledi. 17 yaşındaki saldırgan Dylan Butler, olay yerinde kendi kendini yaralaması sonucu ölü bulundu. Iowa Kriminal Soruşturma Bölümü sözcüsü, bir pompalı tüfek ve tabancanın yanı sıra saldırganın eşyalarının arasında bir patlayıcı bulunduğunu da söyledi.