Spor

Oğlunu okul devam ederken Almanya'ya götüren baba: Avrupa Şampiyonası'nda derslerde öğreneceğinden fazlasını öğrenecek

15 Haziran 2024 11:54

T24 Dış Haberler

İskoçyalı bir baba, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan daha fazla şey öğreneceğini söyleyerek oğlunu okula göndermedi, turnuvanın oynanacağı Almanya'ya götürdü. 

30 senedir İskoçya Milli Takımı'nın taraftar grubu Tartan Army'nin bir üyesi olan Iain Meiklejohn, 12 yaşındaki oğlu Alkes'in ülkenin önemli futbol maçlarını kaçırmasını istemediğini söyledi. 

Iain, oğlunun ders kaçırmasının kendisini endişelendirmediğini ve telafi etmek için yeterince zamanı olacağını düşündüğünü ifade etti. 

BBC Radio İskoçya'ya konuşan Iain, "Aleks, birkaç hafta seyahat ederek okulda öğreneceğinden çok şey öğrenecek. Zaten dönemin sonuna yaklaşırken her şey hafifliyor" dedi. 

Iain ve Aleks, Euro 2024 boyunca İskoçya'nın maçları takip edecek. Cuma günü baba oğul Münih'te Almanya'nın İskoçya'yı 5-1 yendiği maçı izledikten sonra ikili geriye kalan karşılaşmaları izlemek için Köln ve Stuttgart'a gidecek. 

Eğer İskoçya grup aşamasını geçmeyi başarırsa Iain iznini uzatacağını ve oğlunun okuluna takım elenene kadar dönmeyeceklerini bildireceğini söyledi. 

Iain, oğlunun okuluna yolladığı e-postada, "Almanya'da birkaç şehri ziyaret edeceğimiz bir eğitim turu yapacağız; sadece bir İskoçya taraftarının yaşayabileceği aşırı iyi ve kötü hisleri inceleyeceğiz. Aleks'in döndüğünde kapsamlı bir rapor yazdığından emin olacağım. Haydi İskoçya!" yazdı.