Gündem

Oğlunu istismardan tutuklanan 'çocuk koruma derneği' başkanına ilk duruşmada beraat

İddianamede çocuğun beyanlarının tereddüte yer bırakmadığı belirtilmişti

10 Nisan 2019 08:47

Çocukları tacizden koruma iddiasıyla kurulan bir derneğin başkanı olan Erhan N.'nin kendi çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat çıktı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, dava dosyasına göre, 14 Şubat tarihinden Kübra C., “çocuğuna istismarda bulunduğu” iddiasıyla eski eşi Erhan N.’den şikâyetçi oldu. Savcılık, çocuğun ifadesinin “istikrarlı, samimi ve herhangi bir tereddütte mahal bırakmadığı” gerekçesiyle Erhan N., hakkında 27 Şubat tarihinde, “Çocuğu müstehcen yayınları seyretmeye teşvik ve çocuğun cinsel istismarı” suçlarından iddianame düzenleyerek Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Sanığın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması dün görüldü. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, anne ve babanın arasındaki ihtilafa da dikkat çekerek, aralarında çok sayıda dava bulunduğu, bu nedenle yönlendirmenin olabileceği, sanık baba ve çocuk arasındaki fiziksel temasın cinsel istismar kastı ile yapıldığına ilişkin bir delile ulaşamadığı gerekçesiyle beraatını istedi. Mahkeme sanık babanın iki suçtan da beraatına karar verdi. 

Çocukları ‘tacizden koruma' hedefiyle kurulan bir derneğin başkanı Erhan N.'nin 8 yaşındaki erkek çocuğunu istismardan tutuklandığı ve hakkında dava açıldığı öğrenilmişti. Baba suçlamaları kabul etmezken iddianamede çocuğun beyanlarının tereddüte yer bırakmadığı, cinsel istismar suçunun oluştuğu belirtilmişti.