Gündem

ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Baki Arslan: Ortada bir soruşturma yok, biat etseydik bunlar yaşanmayacaktı

04 Ekim 2023 17:09

ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baki Arslan'ın ODTÜ kampüsüne girişi, 2090 yılına kadar yasaklanmıştı. Rektörlük kararına tepki gösteren Arslan, "Ortada bir karar yok. Alınmış, görüşülmüş bir soruşturma yok. ODTÜ kültüründe biat yok. Bize bu kültürü ODTÜ verdi. Onlar gelip geçici. Yarın gidecekler ama biz mezunlar olarak hep var olacağız” dedi.

Aracı kampüse alınmayan Arslan, henüz yasak kararına ilişkin resmi bir yazının tebliğ edilmediğini belirtti. Anka'da yer alan habere göre Arslan, edindiği bilgiye göre mezuniyet töreninden dolayı bu yasağa maruz kaldığını ifade etti.

Yasak kararını değerlendiren Arslan, şaşırmadığını belirterek, "Ortada bir karar yok. Alınmış, görüşülmüş bir soruşturma yok. Herhangi bir gerekçe yok ama rektör iç hizmetlere talimat veriyor. ‘Bu kişileri yasaklayın’ diyor. Bu, tamamen ülkedeki tek adam rejiminin sonucu” dedi.

"Biz, ‘sayın rektörüm’ diye biatta bulunsaydık bu sorunların hiçbiri gerçekleşmeyecekti"

Arslan, “Herhalde sistemdeki en son kayıt girebilecekleri tarih 2090 olduğu için o tarihi girdiler. Sistem eğer izin verseydi belki 2199, 2299 olacaktı. Biz mücadelemize devam edeceğiz. ODTÜ mezun dernekleri, Rektörlüğe bir biatta bulunmadığı için bu tavır gelişti. Halbuki biz ‘sayın rektörüm’ diye biatta bulunsaydık bu sorunların hiçbiri gerçekleşmeyecekti. ODTÜ kültüründe biat yok. Bize bu kültürü ODTÜ verdi. Onlar gelip geçici. Yarın gidecekler ama biz mezunlar olarak hep var olacağız” diye konuştu.