Gündem

ODTÜ'lülerin 3. kez renklendirdiği merdivenler, okul yönetimi tarafından bir kez daha boyandı

15 Nisan 2021 15:48

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri tarafından 3. kez gökkuşağına boyanan kampüs merdivenleri, okul yönetimi tarafından yeniden griye boyandı. Basamakların üzerine kırmızı boyalarla 'ODTÜ' yazıldı. İlk kez Gezi Parkı eylemlerinde renklendirilen merdivenler, son 2 ay içinde 4. kez okul yönetimi tarafından boyanmış oldu.

İlk olarak Gezi Parkı eylemleri zamanında kampüs merdivenlerini gökkuşağı renklerine boyayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ve ODTÜ Rektörlüğü arasındaki anlaşmazlık sürüyor. ODTÜ'lü öğrencilerin renklendirdiği merdivenler rektörlük tarafından bir kez daha boyandı. 

"Merdivenleri yok etme çabası, eğitim iyileştirilmesi için harcanmadı"

ODTÜ'lüler, renklendirdikleri merdivenlerin yönetim tarafından bir kez daha boyanmasına sosyal medya üzerinden #GökkuşağımaDokunma etiketiyle tekrar tepki gösterdi. 'ODTÜ Savunulmalıdır' adlı Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün 3. kez gökkuşağına boyanan merdivenler bugün yine griye boyandı. Atanmış ODTÜ yönetiminin merdivenleri yok etmek için harcadığı çaba salgın dönemi eğitimin iyileştirilmesi, eğitimin, yurtların ve kampüs yaşamının niteliğinin artırılması için harcanmadı."

Ne olmuştu?

ODTÜ'de ilk olarak Gezi direnişi zamanında öğrenciler tarafından renklendirilen kampüs merdivenleri, Mart ayında okul yönetimi tarafından griye boyandı. Öğrenciler bu durumu protesto ederek, merdivenleri yeniden gökkuşağına boyadı.

Merdivenler, Nisan ayının ilk haftasında ise yönetim tarafından beyaza boyandı. Basamakların üzerine kırmızı boyalarla 'ODTÜ' yazıldı. Olayın ardından öğrenciler, merdivenleri yeniden renklendirdi.

Son olarak ODTÜ yönetimi, renklendirilen merdivenleri yeniden kırmızı-beyaza boyamıştı. ODTÜ'ler de toplanma çağrısı yapıp merdivenleri 3. kez gökkuşağı renklerine boyadı. Fakat bu sabah saatlerinde, kampüsteki gökkuşağı renklerine boyalı ve üzerinde 'Kayyumsuz ODTÜ' yazılı merdivenler yönetim tarafından yeniden griye boyandı.