Gündem

ODTÜ'lü öğrenciler: Faşizme geçit vermeyeceğiz

Türk Eğitim Sen tarafından yapılması planlanan "Bayrak Yürüyüşü" tepkilerin ardından iptal edilmişti

23 Ekim 2019 16:14

Türk Eğitim Sen'in Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yapmayı planladığı ve "Ülkücüler olarak yıllar sonra ilk kez ODTÜ'ye girecekleri", "kırım yapılabileceği" ifadeleriyle öğrencilerin çağrıldığı "Bayrak Yürüyüşü" tepkiler üzerine iptal edilmişti. Yürüyüşe karşı olan ODTÜ'lü öğrenciler, “ODTÜ eşit ve demokratik bir ortamın egemen olduğu özerk bir üniversite olana dek tüm bileşenler olarak mücadelemiz sürecek” diyerek Fizik Fakültesi önünde toplandı. 

Bileşenler adına konuşan Resul Altınok, bir kez daha ODTÜ geleneğine ve üniversitenin özgürlüğüne yönelik saldırıyla karşı karşıya olduklarını vurguladı. Fetih havasında ODTÜ'ye girmek isteyenlere karşı dimdik durmaya devam edeceklerini belirten Altınok, “ODTÜ'ye ne A1 ne A4 kapılarından girebilirsiniz ne de ODTÜ'lü olmaya asıl anlamını kazandıran bir arada mücadele ruhunda gedik açabilirsiniz” dedi. 
 
Altınok, "İnsanlık düşmanı faşist çetelerin, hükümet yanlılarının güçlü olduğu hiç bir yerde kendilerine taraf olmayanlara müsamahası yoktur. Faşist taraf sadece devrimcilere yönelik değildir, Aleviler, Kürtler, LGBTİ'ler, küpe takanlara karşılar. Bunlar yaşamda güzel olan her şeye karşılar. Ama biz faşizme geçit vermeyeceğiz. ODTÜ bileşenlerini mücadelede en ileride sahip çıkmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.