Gündem

Numan Kurtulmuş: S-400 Türkiye için bir fantezi değil

15 Haziran 2019 10:12

CNN Türk canlı yayınında gündemi değerlendiren AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, S-400'lere ilişkin, "Türkiye için bir fantezi değil. Türkiye eski Türkiye değil." ifadesini kullandı.

Moody's'nin kararının siyasi olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Türkiye bakımından büyük riskleri taşıyan bir süreçle karşı karşıyayız. Bir takım ekonomik manipülasyonlar, Türkiye'nin ekonomik görünümünü negatife çevirmek için yapılan manipülasyonlar süreç için yapılıyor. Ekonomik karar ise sana ne S-400'lerden? Türkiye ekonomisi üzerinde büyük baskılar kuruldu. En sonunda ağustos ayında başlayan kur spekülasyonları ile başlayan bir süreci atlattı. Türkiye uzun yıllar boyunca cari açık konusunda tek haneli rakama ulaştı" dedi. 

Kurtulmuş, "Türkiye üretim gücünü koruyarak ilerliyor. ABD bakımından çok daha önemli bir problemdir. ABD'nin asla kaybetmek istemeyeceği ülke Türkiye'dir. Gelişme potansiyeli taşıyan bir ülkedir. Türkiye'yi köşeye sıkıştırırsa kendi menfaatlerine de yaramayacağını bilecek bir ülke diye düşünüyorum. Türkiye'nin farklı alternatifleri de var. Bir tarafta sahadan bir tarafta da masada müzakereleri başarı ile yönetiyor." diye konuştu. 

Kurtulmuş, Türkiye küresel rekabette önemli adımlar atabileceğini iddia etti. 

Türkiye'nin  bölgenin nüfus itibari ile Kürtlerin en kalabalık olduğu ülke olduğunu dile getiren Kurtulmul, "Ne etnik, ne din kökeninde vatandaşlarımızdan ayırmayız. Demokratik açımlarını bunun için atabildi. Bu konuda herkesin hakkını, hukukunu, kültürünü sahiplenmesinin her türlü olanağı sağlıyoruz.34'e yakın belediyede AK Parti adayına oy verdi." dedi. 

Reform paketlerine de değinen Kurtulmuş, "Biz Türkiye'de ilerlemenin yolu demokratik standartlarını yükseltmektir. 17 yıldır iktidar sürecine rağmen AK Parti 3 alanda reform yaptı. Askerlik, milli eğitim ve yargıda reform adımları atıldı. Bütün bunları yaparken kuşatıcı üslupla bunları yapmak önemlidir.Dolaylı af olarak değerlendirilemez adalet reformu. Ciddi bir reformdur." ifadesini kullandı.