Gündem

"Normalleşme" krizi büyüyor | MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosu arka planda Türkiye'ye operasyon

"'Normalleşme' tiyatrosunun, CHP öncülüğünde görünürde Milliyetçi Hareket Partisi’ne arka planda Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine kurnazca yürütülen bir operasyon olduğu artık açığa çıkmıştır"

15 Haziran 2024 16:24

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP’yi ve "normalleşme- yumuşama" sürecini hedef alan açıklamalarda bulundu.  Süreç için "tiyatro" ifadesini kullanan Büyükataman, bunun, “görünürde MHP’ye, arka planda ise Türkiye’ye bir operasyon" olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan siyasette başlayan yumuşama iklimi için "memnuniyet" mesajı verirken; iktidar ortağı MHP’den art arda CHP’yi ve "normalleşme" kavramını hedef alan açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

TIKLAYIN-Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajında siyasette "yumuşa" açıklaması: Memnuniyetle müşahede ediyoruz

MHP lideri Bahçeli'nin siyasette oluşan "yumuşama- normalleşme" süreci için "Yumuşama mesajlarına özenle saklanan ve sarılan yalan, dedikodu ve iftira kampanyasının hangi sinsi emellere, hangi sakat hedeflere odaklandığı az veya çok bellidir." ifadelerini kullanırken bir tepki de MHP'li Ataman'dan geldi.

TIKLAYIN-Erdoğan "memnunum" demişti, Bahçeli'den "yumuşama" tepkisi gecikmedi: Yalan, dedikodu ve iftira...

Ataman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "CHP’nin normalleşmesi, binlerce insanımızın katili olan PKK’lı militanların aramızda serbestçe dolaşmasıdır. CHP’nin normalleşme anlayışı FETÖ’cü teröristlerin geri dönmesi ve yeniden devlete sızmasının kapılarının aralanmasıdır" ifadelerini kullandı.

"Normalleşmeyi" tiyatro olarak tanımlayan Ataman'ın paylaşımının tamamı şöyle:

"CHP’nin normalleşme algısı, emperyalizme payanda olmaktır. CHP’nin normalleşmesi, binlerce insanımızın katili olan PKK’lı militanların aramızda serbestçe dolaşmasıdır.

CHP’nin normalleşmesi PKK’nın siyasi uzantılarının bölücü söylemlerine demokrasi kılıfıyla sahip çıkmaktır. CHP’nin normalleşme anlayışı FETÖ’cü teröristlerin geri dönmesi ve yeniden devlete sızmasının kapılarının aralanmasıdır.

CHP’nin sinsi planı DEM’li belediyeler marifetiyle milletin malının terör örgütüne peşkeş çekilmesini normalleştirmektir.

'Normalleşme' tiyatrosunun, CHP öncülüğünde görünürde Milliyetçi Hareket Partisi’ne arka planda Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine kurnazca yürütülen bir operasyon olduğu artık açığa çıkmıştır.

Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’ye saldırmak isteyenler, hedeflerine öncelikle Milliyetçi-Ülkücü Hareketi koymuşladır. Çünkü; Ülkücü Hareket Kuva-yı Milliye ruhunun çağımızdaki en net yansımasıdır. 100 yıl önce vatanımızı işgal etmek isteyenler tam da bu sebepten kurşun askerlerini; iftira, yalan ve dolanla Milliyetçi Hareket’in üzerine salmışlardır. Bu sinsi saldırı; vatan toprağımıza, devletimize ve Türk milletinin istikbalinedir! Sinsi operasyonun sahipleri şunu iyi bilsinler; Milliyetçi Hareket Partisi geçilmeyecek, Türkiye Yenilmeyecektir! Cumhur İttifakı, büyük Türk milletinin istikbaline sonuna kadar sahip çıkacaktır. Son olarak şu notu tüm CHP’liler iyi düşünmelidir: Türkiye’de anormal olan tek şey Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’nin yönetiminin emperyalizmin efendilerine göz kırpması, terör maşalarına avukatlık yapmasıdır. Özgür bey eğer bir şeyi normalleştirmek istiyorsa öncelikle CHP’yi normalleştirmeye kurucu ayarlarına döndürmeye gayret göstermelidir."