Dünya

New York Times: Milyarder Michael Bloomberg, Demokrat Parti'den 2020 ABD Başkanlık yarışına katılmayı planlıyor

08 Kasım 2019 13:10

T24 Dış haberler

12 yıl boyunca New York Belediye Başkanlığı yapan Bloomberg L.P.'nin sahibi Michael Bloomberg'in 2020'de yapılacak olan ABD başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'den adaylığını açıklayabileceği belirtildi.

New York Times'ın aktardığına göre Bloomberg aktif olarak Demokrat Parti ön seçimlerine girmek için hazırlanıyor ve bu hafta "en azından" Alabama eyaleti ön seçimine resmi olarak başvurması bekleniyor.

Bloomberg'in danışmanlarından biri, ünlü iş insanının bir süredir Beyaz Saray yarışına katılmak üzerine düşündüğünü ancak henüz kesin bir karar vermediğini söyledi. NYT muhabiri Alexander Burns, Bloomberg'in ön seçimlere katılmak için gerekli imzaları toplamak üzere Alabama eyaletine kampanya çalışanları gönderdiğini bildirdi. Demokrat Parti ön seçimleri için başvuru alımını ilk kapatan eyalet olan Alabama'da belirlenen son başvuru tarihi bugün.

Bloomberg'in ön seçimlerde kendisine oy kazandırabilecek 'güçlü' Demokratlarla da temasa geçtiği bildirildi.

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden birine sahip milyarderin daha önce 2016'da ve bu yılın ilk aylardında başkanlığa adaylığını koyabileceği konuşulmuştu ancak Bloomberg resmi bir adım atmadı.

İddialara göre 77 yaşındaki Bloomberg, 2020 yarışına katılma fikrinden eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın çok güçlü bir aday olduğunu düşündüğü için vazgeçti. Ancak Biden'ın kampanyasının beklenen etkiyi yaratmaması nedeniyle Bloomberg tekrar yarışa girme ihtimali üzerinde durmaya başladı. İddiaya göre Bloomberg, anketlerde başarılı sonuçlar alan aday adayları Elizabeth Warren ve Bernie Sanders'ı genel seçimler için güçlü adaylar olarak görmüyor. 

Bloomberg'in 'merkezci' görüşleri olduğu biliniyor.