Dünya

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Demokrat Parti'den 2020 için aday adaylığını açıkladı

"Trump'ı durdurmanın zamanı geldi

16 Mayıs 2019 14:41

T24 Dış haberler

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, 2020 ABD başkanlık seçimlerine Demokrat Parti'den aday adaylığını açıkladı. Blasio, Demokrat Parti adaylığı için Barack Obama'nın başkan yardımcısı Joe Biden, Vermont Senatörü Bernie Sanders ve 32. California Başsavcısı Kamala Harris gibi isimlerle yarışacak.

Blasio adaylığını açıkladığı videoda "saatte 15 dolar asgari ücret, sağlık hizmetleri garantisi ve ücretli mazeretli izin" gibi vaatlerde bulundu. Blasio, kampanyasını tanıttığı videoda ABD Başkanı Donald Trump'a "zorba" dedi ve ekledi: "Bir zorbayla karşılaştığınızda geri adım atmayın. Onun karşısına çıkın ve mücadele edin".

"Trump'ı durdurmanın zamanının geldiğini" söyleyen Blasio, "Önceliği çalışan insanlara vermez zamanı" ifadelerini kullandı. 

Anketlere göre Blasio'nun belediye başkanlığını yaptığı New York'ta yaşayanların yüzde 76'sı başkanlığa aday olmaması gerektiğini düşünüyordu. Kendisine bu anket hakkında sorular yöneltildiğinde Blasio, "New York'un insanlarını bir araya getirebildiğim için mutluyum" demişti.

Blasio adaylığını açıklamadan önce Iowa, New Hampshire, Nevada ve Güney Karolina gibi Demokrat ön seçimlerinin erken yapıldığı eyaletleri ziyaret etmişti.

New York Belediye Başkanı, ABD başkanlığına Demokrat Parti'den adaylığını açıklayan 22. kişi oldu. Ön seçimler 2020'nin ilk aylarında başlayacak.