Dünya

New York'a okul gezisine giden anne, ünlü Times Meydanı'nda bıçaklı saldırıya uğradı

Kayıtlara göre, adamın 20 yıl öncesine dayanan tehdit, haneye tecavüz ve hırsızlıktan tutuklanmayı da içeren bir sabıka kaydı ve halüsinasyon geçmişi var.

14 Mayıs 2024 10:20

T24 Dış Haberler

ABD'nin New York şehrinde bulunan ünlü Times Meydanı'nda bıçaklı saldırı meydana geldi. Gündüz erken saatlerde yaşanan olayda, Pennsylvania'nın batısında yaşayan 36 yaşındaki 5 çocuk annesi Amber Lohr göğsünden bıçaklandı. 

Saldırıya uğradığı esnada bir grup kız öğrenciye sınıf gezisinde eşlik ettiği belirtilen Lohr, öğrencilere rehberlik ederken evsiz ve akli dengesi yerinde olmadığı açıklanan 61 yaşındaki Cyril Destin'in sebepsiz saldırısına uğradı.

Son 20 yılda 14 kez tutuklandığı açıklanan adamın, bir şarküterinin önünde otururken aniden ayağa fırladığı, Amber ve çocuklar bir hediyelik eşya dükkanından çıkarken göğsüne bir bıçak sapladığı belirtildi.

Kurbanın kocası John Lohr, The Post'a yaptığı açıklamada “Bir daha New York'a seyahat etmeyi düşünmüyoruz. Orada kendimizi güvende hissetmiyoruz. Birkaç santim daha derine saplasaydı eşimin ölümüne neden olacaktı. Eşim sadece bıçaklanmayı göğüslemekle kalmadı, aynı zamanda çocukların önünde olayı yönettiği için bir kahraman olarak kabul edilmeli” dedi.

Olay yerinde bir görgü tanığının yardıma koşmasının ardından kaldırımda ilk müdahelesi gerçekleşirilen kadın hastaneye kaldırıldı, saldırgan tutuklandı. Güvenlik kamerası kayıtları, polisler geldiğinde saldırganın bıçağı hala elinde tuttuğunu gösterdi. 

Lohr, “Anneler Günü'nde karımı kutlamak yerine bir cenaze töreni planlıyor olabileceğimi düşünmek beni hasta ediyor. Bu adamın sadece hapse atılması değil, hak ettiği uzun cezanın ardından kalıcı olarak akıl hastanesine yatırılması gerekiyor. Sonraki kurbanı karım kadar şanslı olmayabilir" diye konuştu. 

Saldırının gerçekleştiği sokağın karşısındaki bir barınakta yaşayan adam, ikinci derece saldırı ve dördüncü derece silah bulundurma suçlarıyla yargılanıyor. 

Kayıtlara göre, adamın 20 yıl öncesine dayanan tehdit, haneye tecavüz ve hırsızlıktan tutuklanmayı da içeren bir sabıka kaydı ve halüsinasyon geçmişi de var.