Gündem

Nevşin Mengü: Liderini padişah, müzakereyi taviz olarak gören bir AKP’nin 2002 ayarlarının yanından geçme şansı yok

16 Nisan 2019 09:53

BirGün yazarı Nevşin Mengü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendini "kan bağı yoluyla liderlik koltuğuna oturmuş liderlerle bir gördüğünü" iddia etti. Mengü, "Yerel seçimden sonra Erdoğan’ın 2002 ayarlarına dönmeye çalıştığına dair kulis haberleri yazıldı çizildi" diyerek, "Liderini padişah, müzakereyi, diyaloğu taviz olarak gören bir AKP’nin 2002 ayarlarının yanından geçme şansı artık mümkün değildir" ifadesini kullandı.

Mengü'nün "Padişahım çok yaşa!" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Cumhurbaşkanı şu aşamada kendi kadrolarına ve seçmenine parmak sallıyor. “Savrulanları görüyoruz” diyor. Cumhurbaşkanı aslında idealindeki rejimin demokrasi olmadığına da dair samimi ikrar da bulunuyor.

İmam hatiplilere seslenirken, “Ana muhalefetin başındaki zat ile oturuyoruz, nasıl olduysa bir kere Külliye’ye geliverdi. Bilir misin dedim, ‘İmam hatip okullarında tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya bunların okutulduğunu bilir misin’ Saf saf duruyor. İşte neymiş, Kadıköy’de 5-6 imam hatip okulu fazla, dedi bu. Birisi çıkmış diyor ya, ‘Çamlıca’ya 60 bin kişilik caminin ne gereği var’ Bu hesabı kalk bir de Kanuni’ye sorsana, bu hesabı kalk bir de Fatih’e sorsana?” diyor. Kendisini seçilmiş değil, kan bağı yoluyla liderlik koltuğuna oturmuş liderlerle bir görüyor.

Yerel seçimden sonra Erdoğan’ın 2002 ayarlarına dönmeye çalıştığına dair kulis haberleri yazıldı çizildi. Liderini padişah, müzakereyi, diyaloğu taviz olarak gören bir AKP’nin 2002 ayarlarının yanından geçme şansı artık mümkün değildir.

Yazının tamamı için tıklayın