Dünya

Nepal'de kaybolan uçağın enkazı bulundu: 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Kalan yolcuları arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi

30 Mayıs 2022 12:55

Nepal'de dün kaybolan uçağın enkazı, ülkenin kuzeyindeki Mustang semtinde bulundu. Bir havaalanı yetkilisi tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada; kurtarma ekiplerinin 22 kişiyi taşıyan uçaktan 14 kişinin cansız bedeninin çıkardığını açıkladı. 

Bir yetkili, kalan yolcuları arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Pokhara'dan hareket eden Nepalli havayolu şirketi Tara Air tarafından işletilen uçak; popüler bir turist ve hac bölgesi olan Jomsom'a iniş yapmadan beş dakika önce, kontrol kulesiyle temasını kaybetmişti. 

İçinde bulunan 4 Hintli, 2 Alman, 16 Nepalli ve üç mürettebat ile kaybolan uçağı arama çalışmaları kötü hava koşulları nedeniyle durdurulmuştu, ancak arama çalışmalarına pazartesi sabahı yeniden başlandı.

Ülkenin Sivil Havacılık Kurumu sözcüsü Deo Chandra Lal Karn, kazadan bir gün sonra AFP'ye verdiği demeçte,"Şu ana kadar 14 ceset bulundu, kalanlar için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hava koşulları çok kötü, ancak yine de kaza yerine bir ekip götürmeyi başardık" ifadelerini kullandı. 

Nepal Ordusu'ndan bir sözcü, pazartesi günü erken saatlerde; enkaz için yaklaşık 24 saatlik bir aramanın sona erdiğini belirttiği açıklamada, "Arama ve kurtarma ekipleri, uçağın düştüğü yeri fiziksel olarak belirledi" dedi.

TIKLAYIN: 22 kişiyi taşıyordu; Nepal'de kaybolan uçağın düştüğü nokta tespit edildi

TIKLAYIN: Nepal’de kaybolan uçak için arama kurtarma çalışmaları durduruldu

TIKLAYIN: Nepal'de, içinde 22 kişinin bulunduğu uçak kayboldu