Gündem

Nazlıaka: Eşit temsil ve fermuar sistemini öngören yasa tasarısını neden biz parti tüzüğümüzde değişiklik yaparak etkili kılmayalım?

16 Eylül 2023 17:40

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP İzmir İl Kongresi'nde; “Madem kadınlar sürekli sahada çalışıyor, o halde ilk imzacısı Genel Başkanı'mız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'e sunduğu, Meclis grubumuzun Meclis'e sunduğu eşit temsil ve fermuar sistemini öngören yasa tasarısını (teklifini) neden biz parti tüzüğümüzde değişiklik yaparak etkili kılmayalım? Bunu yapacağız ama bunu yapabilmek için kadınlar kadar eşitlikçi erkeklerin de desteğine ihtiyacımız var” dedi. 

CHP İzmir İl Kongresi devam ediyor. Kongrede konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, şunları söyledi: 

“Hiç şüphesiz bu sonuçlar ve Türkiye genelindeki seçim sonucu bir kişiye ait olmadığı gibi başarı da başarısızlık da bizimdir, hepimizindir. Yani örgüt olarak biz bu sonucu elde ettik. Değerli arkadaşlar, bu noktada CHP Kadın Kolları Genel Başkanı olarak ben de sizlere hesap vermek istiyorum. Ortada bir sonuç var, peki bu sonuçta bizler CHP Kadın Kolları olarak neler yaptık, bizim etkimiz ne oldu. Burada kurul arkadaşlarım var. Öncelikle sizlere şu bilgiyi büyük bir onurla vermek isterim. Biz göreve geldiğimiz süreçten bu yana 163 bin yeni kadın üye yaptık. 163 bin yeni kadın üye ne demek biliyor musunuz arkadaşlar? Bugün Türkiye'deki birçok siyasi partinin toplam üye sayısından fazla üye yaptık. Aynı zamanda parti tarihimizde bir ilki gerçekleştirdik ve 303 ilçede kadın kollarını ilk kez kurduk. 973 ilçede de kadın kollarının aktif olmasını sağladık.

“Eğer eşitsiz ilişkiler varsa, o eşitsizlikten faydalanan taraf da elini taşın altına koymadığı sürece bir değişim olmuyor”

Şimdi hesap verdim, sırada talebimiz var. Madem böyle bir performans sergileniyor, madem kadınlar sürekli sahada çalışıyor, o halde ilk imzacısı Genel Başkanı'mız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'e sunduğu, Meclis grubumuzun Meclis'e sunduğu eşit temsil ve fermuar sistemini öngören yasa tasarısını neden biz parti tüzüğümüzde değişiklik yaparak etkili kılmayalım? Bunu yapacağız ama bunu yapabilmek için kadınlar kadar eşitlikçi erkeklerin de desteğine ihtiyacımız var. İşte bu noktada da eşitlikçi erkeklerden de bir söz istiyoruz. Bu noktada, Başkan'ım hakikaten toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çok duyarlı, bu noktada bize mutlaka ama mutlaka destek vermelisiniz değerli arkadaşlar. Çünkü tarihe baktığınızda da eğer eşitsiz ilişkiler varsa, o eşitsizlikten faydalanan taraf da elini taşın altına koymadığı sürece bir değişim olmuyor. İşte biz bu değişimi istiyoruz.”