Dünya

"Nazi selamı" müzikseverlerin tepkisini çekmişti; Pantera konserleri iptal edildi

27 Ocak 2023 07:23

T24 Dış Haberler

Pantera'nın solisti Phil Anselmo'nun 2016'da "Nazi selamı" verip, "Beyaz Gücü" diye bağırmasının tekrar gündeme gelmesinden bu yana heavy metal grubunun tekrar toplanma turnesinden üç konserin iptal edildiği öğrenildi.

Consequence'in haberine göre, 20 yıl sonra turneye çıkmaya hazırlanan Texaslı grup, Almanya'nın ünlü Rock am Ring ve Rock im Park festivallerinin kadrolarından çıkarıldı.

Organizatörler, kararın, "sanatçı, partnerler ve festival hayranları ile yaptığımız uzun konuşmalar soncunda" alındığını bildirdi. 

Kısa süre sonra grubun Avusturya'nın başkenti Viyana'daki 31 Mayıs tarihli konseri de iptal edildi. Bu konserin organizatörleri de iptal kararına dair detay sunmadı.

Blabbermouth'a göre, Almanya'daki tepkinin bir bölümü, "Grubunun Nazi sembolleri kullanmasına" dayanıyor. Nürnberg'de bir şehir konseyi toplantısında Yeşiller Partisi, Rock am Ring'in eski Nazi Partisi mülkleri üzerinde yapıldığını söyleyerek gruba konser için izin verilmesinin, "sorumsuzca" olacağını ifade etti.

2016'da Pantera gitaristi “Dimebag” Darrell Abbott'un anısında yapılan Dimebash konserinde çekilen bir videoda sahnedeki Anselmo'nun "Nazi selamı" verip "Beyaz Gücü" diye bağırdığı görülüyordu. Video hızlıca yayıldı. Anselmo, ilk önce konserdeki beyaz şarabı övdüğünü söylemiş, daha sonra ise özür dilemişti. 

Anselmo, daha sonra da, "şarkı sözleri ırkçı bulunduğu" için eleştirilmişti.