Dünya

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı bugün başlıyor: Dışişleri Bakanı Fidan'dan Brüksel'de üst düzey görüşmeler

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Fidan'ın 28-29 Kasım'da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Brüksel'i ziyaret edeceği belirtildi

28 Kasım 2023 11:02

T24 Haber Merkezi

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Orta Doğu ve Gazze'deki durum, Ukrayna-Rusya Savaşı, Batı Balkanlar gibi konuları ele almak üzere bugün bir araya geliyor. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı yarın da devam edecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da toplantı kapsamında Brüksel'e bir ziyaret gerçekleştirecek ve burada üst düzey görüşmeler yapacak. 

TIKLAYIN | NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın gündeminde neler var?

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Fidan'ın 28-29 Kasım'da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Brüksel'i ziyaret edeceği belirtildi. Açıklamada, toplantı kapsamında "Ukrayna'da savaşın ve Gazze'deki insanlık dramının sürdüğü bir dönemde", Avrupa-Atlantik bölgesindeki güvenlik durumunun değerlendirilmesinin yanı sıra, Balkanlar'daki gelişmelerin ele alınması ve Dışişleri Bakanları düzeyindeki ilk NATO-Ukrayna Konseyi oturumunun tertiplenmesinin planlandığı kaydedildi.

Üst düzey görüşmeler

Dışişleri Bakanı Fidan'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Igli Hasani, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron’la ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.