Gündem

Nagehan Alçı: Osman Kavala ve Ahmet Altan gibi insanların hapiste olması Türkiye’nin menfaatlerine de zarar veren bir noktaya gelmiş durumda

11 Aralık 2019 11:29

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Osman Kavala hakkında hak ihlali kararı vermesine ilişkin, “Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan hem de Başkanvekili Engin Yıldırım, Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiği yönünde çok güçlü hukuki argümanlar ortaya koydular. Her iki yüksek yargıcımızın da kararı bence dikkatle okunmalı. İşin adaletsizlik tarafı böyle. Diğer yandan Osman Kavala ve Ahmet Altan gibi insanların hapiste olması Türkiye’nin menfaatlerine de zarar veren bir noktaya gelmiş durumda” görüşünü savundu.

"Osman Kavala maalesef hâlâ tutuklu. Bu köşede defalarca Kavala’ya yapılan haksızlığı dile getirdim. Asgari adalet kriterleriyle  incelense dahi dosyasının içinin boş ve hukuki mesnetten yoksun olduğunu hatırlattım. Kabul edilemez bir durum bu” diyen Alçı yazısında, “Dün AİHM, Kavala hakkında ihlal kararı verdi ve serbest bırakılmasını istedi. Fakat bizi AİHM de değil evrensel hukuk ve adalet kriterleri bu neticeye götürmeli. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan hem de Başkanvekili Engin Yıldırım, Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiği yönünde çok güçlü hukuki argümanlar ortaya koydular. Her iki yüksek yargıcımızın da kararı bence dikkatle okunmalı. İşin adaletsizlik tarafı böyle.Diğer yandan Osman Kavala ve Ahmet Altan gibi insanların hapiste olması Türkiye’nin menfaatlerine de zarar veren bir noktaya gelmiş durumda.  Bu açıdan da bakıldığında Türkiye’nin faydasını düşünen herkes Kavala’nın tahliyesinden yana olmalı” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın