Gündem

Nagehan Alçı: Dilipak aşı karşıtı miting düzenlemeyi düşünüyormuş, çılgınlık değil mi?

"Böyle bir miting tertiplemek dopdolu bir sinema salonunun ortasında 'Bomba var' diye bağırmaktan farksız"

Dilipak - Nagehan Alçı

30 Ağustos 2021 10:25

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın aşı karşıtı miting düzenlemeyi düşündüğünü yazdı. Alçı, aşı karşıtı mitingin dopdolu bir sinema salonunun ortasında “Bomba var” diye bağırmaktan farksız olduğunu belirtti. 

Alçı, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a ilişkin olarak ise, "Aşı kararsızlarının bu kadar büyük bir grup olmasında başından beri devamlı panik ve karamsarlık aşılayan, şimdi de 'Aşılar, delta varyantının bulaşını azaltmıyor, okullarda online eğitim de devam etmelidir' diyerek yüz yüze eğitim kararını yine baltalamaya çalışan ve insanlara uluslararası bilimsel raporların sonuçları ile uyuşmayan tespitlerle korku salan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın da payı var. Sayın Ceyhan evrensel bilim kriterlerine ısrarla uymamaya devam ediyor. Bu bağlamda Dilipak’tan farkı yok Ceyhan’ın." görüşünü savundu. 

Alçı yazısında, "Kısacası aşı olmayanların yalnızca küçük bir kısmı Abdurrahman Dilipak-Soner Yalçın ekolü. Bu arada öğrendiğime göre Dilipak aşı karşıtı miting düzenlemeyi düşünüyormuş. Biliyorsunuz aşı düşmanlığı furyasının liderliğini İslamcı cenahta Dilipak, Kemalist cenahta Soner Yalçın üstlenmiş durumda. Ben 45 senedir kesintisiz köşe yazarı ve açık oturum yorumcusu olan ve bu bağlamda Türk medyasında sembol isimlerden gördüğüm -ama görüşlerine tamamen zıt olduğum- Dilipak’ın ifade özgürlüğüne saygı duyuyorum. Akit Medya’nın Dilipak’a açtığı geniş alanın da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum ama aşı düşmanı miting düzenlemek de çılgınlık değil mi Sayın Dilipak? Yani artık orada da durmak gerekmez mi? Böyle bir miting tertiplemek dopdolu bir sinema salonunun ortasında “Bomba var” diye bağırmaktan farksız. İnsanların hayatı ve can sağlığı söz konusu..." ifadesini kullandı. 

Alçı şu ifadeleri kullandı: 

"Neyse ki Prof. Yavuz’un dediği gibi aşı karşıtı değil aşı kararsızları yani aşıya ikna olmamışlar esas büyük grup. Aşı kararsızlarının bu kadar büyük bir grup olmasında başından beri devamlı panik ve karamsarlık aşılayan, şimdi de “Aşılar, delta varyantının bulaşını azaltmıyor, okullarda online eğitim de devam etmelidir” diyerek yüz yüze eğitim kararını yine baltalamaya çalışan ve insanlara uluslararası bilimsel raporların sonuçları ile uyuşmayan tespitlerle korku salan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın da payı var. Sayın Ceyhan evrensel bilim kriterlerine ısrarla uymamaya devam ediyor. Bu bağlamda Dilipak’tan farkı yok Ceyhan’ın."