Gündem

Nagehan Alçı: MHP isteseydi bu vakanın üstünün örtülmesi için elinden geleni yapabilirdi, o kadar çok cinsel istismar, taciz vakasının üstü kapatıldı ki bu ülkede

"Sadece siyasi hayatta değil medya ve sanat camiasında da örtbas edilen ne kadar kadına şiddet, taciz, cinsel istismar olayı var"

MHP'nin lağvedilen Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, küçük bir çocuğa cinsel istismardan tutuklandı.

18 Haziran 2022 09:57

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, feshedilme kararı verilen MHP Diyarbakır İl Teşkilatı Başkanı Cihan Kayaalp'in cinsel istismar suçundan tutuklandığını belirterek, "MHP’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın’ı aradım. Bana Diyarbakır İl Başkanlığını lağvetmeye götüren süreci anlattı Semih Hoca.

Önce partiye bu tutuklanan İl Başkanı ve parti mensuplarına dair birtakım bilgiler gelmiş. Bunun üzerine Devlet Bahçeli iddiaların sonuna kadar araştırılması için Semih Yalçın’a talimat vermiş.

Zaten Devlet Bahçeli MHP’nin tüm teşkilat mensuplarına bu konularda her vesileyle sürekli aynı uyarılarda bulunuyormuş: “Kadınlarımıza ve hele ki 18 yaşından küçük yaştaki çocuklarımıza karşı şiddet, taciz, cinsel istismar vakalarında bizim partiden arkadaşımızdır diye asla kimseyi korumaya kalkmayacaksınız. Babanızın oğlu olsa kayırmak yok. Bilakis yargımızın bu konularda sonuna kadar bu suçların üzerine gitmesi için MHP olarak tam destek olacağız. Kim olursa olsun.”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu yürekli ve kararlı tutumunu ayakta alkışlıyorum. Bravo Devlet Bey. Bravo MHP…" diye yazdı.

"Bugünkü Türkiye koşullarında eğer MHP isteseydi bu vakanın üstünün örtülmesi için elinden geleni yapabilirdi" diyen Alçı, " O kadar çok kadına şiddet, cinsel istismar, taciz vakasının üstü kapatıldı ki bu ülkede. Sadece siyasi hayatta değil medya ve sanat camiasında da örtbas edilen ne kadar kadına şiddet, taciz, cinsel istismar olayı var. “Kol kırılır, yen içinde kalır” diye özetlenecek kabileci kafa hiçbir mahallede, hiçbir çevrede değişmiyor bu ülkede.

Devlet Bahçeli de çok sayıda örneği bulunan “Bizim mahalledendir, görmezden gelelim” tavrına girebilirdi. Ama Türkiye’de adet olanın tam aksi yönde erdemli bir tutum takındı Devlet Bey" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | Dün görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp "Çocuğa cinsel istismar" suçundan tutuklandı

TIKLAYIN | MHP, Diyarbakır’ın kapısına neden kilit vurdu?