Seçim 2023

Nagehan Alçı, Konda'nın raporunu yazdı: İlk turda Erdoğan, ikinci turda Kılıçdaroğlu önde, seçim büyük ihtimalle 28 Mayıs'a kalmış durumda

29 Nisan 2023 11:51

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Konda'nın nisanda yaptığı iki ayrı araştırmaya dikkati çekerek, "202 sayfalık bu bilimsel raporu dikkatle okuduğumda şunu gördüm: Oy artış eğilimi bakımından iki ayrı tablo var. Parti olarak AK Parti ve genel olarak Cumhur İttifakı yükselirken başkan adayı olarak özellikle ikinci tur bağlamında Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyları artıyor. Parti olarak rüzgar AK Parti tarafına, kişi olarak ikinci turda rüzgar Kılıçdaroğlu tarafına esiyor" diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı yarışında Kemal Kılıçdaroğlu ve Tayyip Erdoğan'ın yüzde 39 oyla eşit olduğunu, Muharrem İnce'nin yüzde 7, Sinan Oğan'ın ise yüzde 2 göründüğünü belirten Alçı, şu ifadeleri kullandı:

"Yüzde 10 hâlâ kararsız olduğunu, yüzde 3 ise hiçbir yere oy kullanmayacağını söylemiş. Yani Konda’ya göre de tıpkı Panoramatr’nin ifade ettiği gibi büyük ihtimalle seçim 28 Mayıs 2023 tarihine kalmış durumda. İlk turda kararsızlar dağıtılınca Erdoğan 43, Kılıçdaroğlu 42 alıyor.

'İkinci tura Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu kalırsa oyunuzu kime verirsiniz' sorusuna ise hem 1-2 Nisan araştırmasında hem de 15-16 Nisan araştırmasında verilen cevap aynı. Adeta rakam sabitlemiş… Kemal Kılıçdaroğlu 51, Recep Tayyip Erdoğan 49…

Hatırladığınız gibi bu 51-49 dengesi Pamoramatr’nin araştırmasında da aynen bu şekilde karşımıza çıkıyordu. Yani kafa kafaya bir yarış var.

Yazının tamamı için tıklayın...